Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Το θα μπορούσε να ξέρει, και να το πει, ο Σταύρος Μπαλάσκας;

Τα σάιτ μάς πληροφόρησαν το πρωί ότι έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις στο θέμα των ερευνών για το έγκλημα των Γλυκών Νερών. Καθώς περνούν οι ώρες, μπαίνουμε στη μια ιστοσελίδα, μπαίνουμε στην άλλη –μικρές οι διαφορές. Καμιά νεότερη εξέλιξη. Τα ίδια στοιχεία ανακυκλώνονται με ελάχιστες, ή και καθόλου, παραλλαγές. Ανυπομονησία. Τρέχουμε στο Mega, στο Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, για να πληροφορηθούμε έγκυρα και, έγκαιρα. Άλλωστε έχει αναγγελθεί ότι θα βγει ζωντανά στην εκπομπή ο Σταύρος Μπαλάφας. Για να τον καλέσει ο αποκαλυπτικός ρεπόρτερ, σημαίνει ότι έχει κάτι περισσότερο να πει από όσα είχαμε δει/ διαβάσει/ ακούσει. Άλλωστε ο πασίγνωστος, πλέον, αστυνομικός συνδικαλιστής λειτουργεί, ιδία βουλήσει, ως οιονεί εκπρόσωπος της Αστυνομίας σε ποικίλα θέματα. Μας ενημερώνει από τους παραβάτες εξοδούχους τού Πάσχα και τις δικαιολογίες που πρόβαλλαν για την παραβίαση των περιορισμών στις μετακινήσεις, έως τις έρευνες για το συγκλονιστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Η ώρα για την ενημέρωση έρχεται στις 6:08 της Πέμπτης, όταν ο Ευαγγελάτος βγάζει απευθείας τον αστυνομικό στον αέρα. Τώρα θα μάθουμε, τώρα θα ακούσουμε την εξέλιξη. Γιατί προφανώς ο συνδικαλιστής κάτι περισσότερο μπορεί να πει. Κρεμόμαστε από τα χείλη του, αλλά τον ακούμε να αναφέρει ότι «μπορούμε να πούμε το α και να είναι το β, μπορεί να πούμε το β και να είναι το α». Σπουδαία παρατήρηση! Ο Ευαγγελάτος τον στριμώχνει για να πάρει πληροφορίες. «Οι αξιωματικοί που ασχολούνται έχουν καταλήξει ποιος είναι ο δολοφόνος;». Η απάντηση: «Δεν είναι τυχαίο που στείλαμε το ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας με διαταγή του αρχηγείου να μας φέρει τον πιλότο». Ο δημοσιογράφος επιμένει: «Υπάρχει κάποιος ύποπτος;» ρωτάει. Και ο Σταύρος Μπαλάσκας απαντάει με ένα σαρδάμ: «Δεν μπορώ να σας πω κύριε Ευαγγελάτο δημοσίως τι υπάρχει. Υπάρχουν αξιωματικοί που δουλεύουν. Τα πιο λαμπερά και τα πιο κοφτερά ΜΑΛΛΙΑ –μυαλά, συγγνώμη–, είναι με τον πιλότο αυτήν την στιγμή».   

Αργότερα, και ενώ οι επίσημοι εκπρόσωποι Τύπου της Αστυνομίας έχουν πει όσα ήθελαν πουν (λιτά και επαγγελματικά), ο Σταύρος  Μπαλάσκας ξαναβγαίνει στην τηλεόραση, αυτή τη φορά στο δελτίο του Star. «Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα πριν βγει ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας».

Τότε προς τι βγαίνει και ξαναβγαίνει στα κανάλια;