Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021

Η Εστία, ο Σαμαράς και οι Πρέσπες

ΜΙΝΤΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ 

 ** Τελείωσαν για φέτος οι Άγριες Μέλισσες και πήρε ανάσα το (άσχετο ποιοτικά) Survivor. Τη Δευτέρα επανήλθε στα παλιά του νούμερα με 31,2% στο σύνολο και 30,8% στις ηλικίες 18-54.
** Και σε επανάληψη οι Άγριες Μέλισσες δεν περνούν απαρατήρητες. Ο Αντένα αποφάσισε να μεταδώσει σε δύο ημέρες, Δευτέρα και

Τρίτη, τα τέσσερα (πολύ δυνατά) επεισόδια της τελευταίας εβδομάδας –από δύο κάθε μέρα. Τη Δευτέρα το πρώτο επεισόδιο της τετράδας είχε 10,4% και 9,9%  σε σύνολο και «δυναμικό κοινό» αντιστοίχως, και το δεύτερο 11,7% και 9,8%. Πρόκειται για ποσοστά πολύ καλύτερα από πολλές άλλες εκπομπές.
** Και στο δελτίο τής Δευτέρας ο Αντένα μετάδωσε το πολύ σκληρό βίντεο της δολοφονίας στα Σεπόλια. Γιατί; Για να το εμπεδώσουμε; Φυσικά, πάλι προηγήθηκε η προειδοποίηση «απομακρύνετε τα παιδιά από τους τηλεοπτικούς δέκτες». Σπάσαμε τα νεύρα στα καημένα με το έμπα-έβγα από τα δωμάτια. 
** Το έχει πάλι το πολιτικά δυνατό θέμα της η Εστία: ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, ο Αντώνης Σαμαράς εκμυστηρεύτηκε σε επιχειρηματία, «οικονομικό παράγοντα και διαχρονικά συνομιλητή του», ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας για τα μνημόνια αμυντικής συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι παρών στην κοινοβουλευτική διαδικασία για να δώσει αρνητική ψήφο. «Θα πάω στη Βουλή και θα καταψηφίσω το όνομα ‘‘Βόρειος Μακεδονία’’» είναι ο τίτλος τού βασικού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας. Συνήθως –αν όχι πάντα– τα πολιτικά θέματα της Εστίας είναι έγκυρα και επαληθεύονται. 
** Προκηρύχθηκε για την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, η απεργία των ΜΜΕ. Η χαρά των απεργοσπαστών του Διαδικτύου...