Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Ένα άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη...

...που θα μπορούσε να ενδιαφέρει την Αφροδίτη Λατινοπούλου 

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν κατά των... τριχών. Ήταν δηλαδή ό,τι πρεσβεύει η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Μας το θυμίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης με άρθρου του στην Καθημερινή, στο οποίο γίνονται αναφορές για τη Φρύνη, την Αφροδίτη, τον Πραξιτέλη, τη γυναικεία και τη ανδρική ομορφιά κ.λπ. Διαβάζουμε: 
«(...) Και τα φτιασιδώματα των γυναικών, για να πάμε και στο επίδικο των ημερών, δεν είναι γέννημα του καταναλωτικού καπιταλισμού και των απαιτήσεων των επικυρίαρχων φαλλοκρατών. Οι γυναίκες από την αρχαία εποχή εμφανίζονται σχεδόν πάντα μακιγιαρισμένες και κατά κανόνα ξυρισμένες. Κι αν σας ξαφνιάζει ο τελευταίος όρος, θυμηθείτε τα αγγεία που απεικονίζουν γυναίκες να ξυρίζει η μια τα ευαίσθητα σημεία της άλλης. Ναι, η αποτρίχωση δεν ξεκίνησε όταν εφευρέθηκε το γυναικείο ξυραφάκι το 1915, όπως και το μακιγιάζ δεν ξεκίνησε με την ανακάλυψη του καθρέφτη το 1835, όταν ένας Γερμανός χημικός επικάλυψε με άργυρο τη μια πλευρά ενός γυαλιού (...)»

** Ολόκληρο το κείμενο του Σταύρου Θεοδωράκη στην Καθημερινή (τίτλος του «Καμπύλες ή σιξ πακ; Ποιος αποφασίζει;)» θα το βρείτε εδώ.