Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Το Open σε ρυθμούς ΠΑΟΚ

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (ΠΑΝΩ ΣΤΗN EUROVISION) ΚΑΙ Η ΕMΦΑΝΙΣΗ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΣΤΟ «ΔΕΝ ΓΚΡΑΝΜΑΔΕΡ» ΤΟΥ ΙΕΡΟΚΛΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ήταν φυσικό και αναμενόμενο να μην αφήσει το Open να πέσει κάτω τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Το βράδυ του Σαββάτου προς το ξημέρωμα της Κυριακής είχε εκπομπή έκτακτης επικαιρότητας για την επιτυχία, που δεν ευνοήθηκε από τις συγκυρίες αφού έπεσε πάνω στην Eurovision που σάρωσε στην τηλεθέαση και υποχρέωσε τα άλλα κανάλια σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά σε όλη τη διάρκεια της μετάδοσης από το Ρότερνταμ. Το έκτακτο αφιέρωμα του Open στον Κυπελλούχο (με παρουσίαση από τον Πάνο Βόγλη) άρχισε, σύμφωνα με τον δελτίο της Nielsen, στις 23:22 του Σαββάτου και τελείωσε 49 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Στο σύνολο του τηλεοπτικού κοινού κατέγραψε 3,3% και στις ηλικίες 18-54 3,8%. Ανεβασμένο (αλλά όχι εντυπωσιακά) ήταν το ποσοστό τής Θεσσαλονίκης όπου έφτασε στο 8,8%, έναντι μόλις 1,0% της Αθήνας. Την ίδια ώρα η Eurovision στην ΕΡΤ1 κατέγραψε στη Θεσσαλονίκη 54,3% και στην Αθήνα 57.4%.

Στο μεγάλο για τη Θεσσαλονίκη αθλητικό γεγονός, προσαρμόστηκε και η νέα εκπομπή του Open με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, το «Δε Γκρανμάδερ». Την Παρασκευή, στο τρίτο επεισόδιο της σειράς (στα δύο προηγούμενα φιλοξενούμενοι ήταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Νταλάρας) , ο παρουσιαστής και η θρυλική «γιαγιά» του υποδέχονται τον αρχηγό τού Δικεφάλου, τον Αντρέ Βιεϊρίνια, τον οποίο θα ακούσουμε να λέει ότι «ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που του έδωσε ''την αληθινή ευκαιρία'' να δείξει τις ικανότητές του στο ποδόσφαιρο και δηλώνει ξεκάθαρα ''Θεσσαλονικιός΄΄».

Το «Δε Γκρανμάδερ» της Παρασκευής, που αφιερώνεται στον ΠΑΟΚ, θα αρχίσει στις 23:30.