Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους στο Πρώτο Θέμα…

…που αποδείχτηκε εξαιρετικά χρήσιμο για σοβαρό πρόβλημα υγείας δημοσιογράφου  

Με ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα καλύπτει τους εργαζομένους του –περί τους 250 τον αριθμό– ο Όμιλος του Πρώτου Θέματος, κάτι εξαιρετικά ευχάριστο, και όχι σύνηθες, για τον κλάδο. Αυτό μάθαμε τυχαία από ανάρτηση του συνάδελφου και φίλου Φρίξου Δρακοντίδη. Ανάρτηση δυσάρεστη, γιατί αφορούσε θέμα υγείας, και ευχάριστη γιατί το ίδιο θέμα είχε ευτυχή εξέλιξη με αποκατάσταση, όπως μάθαμε, ενός απρόοπτου νευρολογικής φύσεως προβλήματος που ξεπεράστηκε. 

Ο Φρίξος υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο Υγεία και οικονομικά δεν επιβαρύνθηκε χάρη σε αυτό

το πρόγραμμα. Ανέλαβε πριν από τρία χρόνια εκπρόσωπος των εργαζομένων του Πρώτου Θέματος πρώτη και τελευταία φορά», λέει) με έναν βασικό στόχο: να υλοποιηθεί η ιδέα για ένα ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα. «Παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες, οι εργοδότες του Ομίλου, ο Θέμος που ανέβαινε τον δικό του Γολγοθά, ο Τάσος και ο Βαγγέλης που ανέλαβαν να μας βγάλουν από τον λαβύρινθο και το κατάφεραν, δέχτηκαν με προθυμία να ικανοποιηθεί το αίτημα μας» γράφει.

Και σήμερα εκείνη η κίνηση αποδείχτηκε για τον ίδιο ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς η επέμβαση από τον νευροχειρουργό Παναγιώτη Νομικό, ήταν όχι μόνο πολύπλοκη αλλά και πολυδάπανη. Η επέμβαση –λεπτή, λεπτότατη– ήταν απόλυτα επιτυχημένη, οι σωματικές συνέπειες που του προκαλούσε το πρόβλημα εξέλιπαν και ο Φρίξος οσονούπω επιστρέφει σπίτι του και, φυσικά, στο (ελεύθερο) ρεπορτάζ που χρόνια υπηρετεί με θέρμη και ανεξάντλητη κινητικότητα.

Περαστικά και σιδερένιος, Φρίξο...