Κυριακή 30 Μαΐου 2021

«Ο Χριστός ευλογεί και την επιστήμη που έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο»

ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Ήμαστε από τα τελευταία γκρουπ της χθεσινής ημέρας, στο Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας», στην Κηφισίας, έξω έχει νυχτώσει και περιμένουμε στην αίθουσα αναμονής να περάσει το γνωστό 15λεπτο μετά τον εμβολιασμό μας. Απέναντί μου κάθεται ένας ψηλός και πολύ αδύνατος, σχεδόν

ξερακιανός ιερέας, γύρω στα 55, και δίπλα του, στην απαιτούμενη απόσταση, μία μελαχρινή γεμάτη καμπύλες γυναίκα, γύρω στα 40, με μακρύ, μαύρο, κυματιστό μαλλί ελαφρώς πιασμένο, έντονο μακιγιάζ, εφαρμοστό σκισμένο τζιν, ψηλοτάκουνες υφασμάτινες μπότες πάνω από το γόνατο, μακό μπλουζάκι στράπλες, νύχια πολύ μακριά και κατακόκκινα, γεμάτα ασημένια δακτυλίδια, μεγάλους κρίκους στα αυτιά και βραχιόλια και στα δυο της χέρια. 

Και εκεί που χαζεύω στο κινητό μου για να περάσει το υποχρεωτικό τέταρτο και να γυρίσω στο σπιτάκι μου, ακούω τη συγκεκριμένη γυναίκα να πιάνει κουβέντα με τον ιερέα και να του εξομολογείται ότι έχει επιφυλάξεις για το αν έπρεπε να κάνει τελικά το εμβόλιο, διότι ο πνευματικός της στο Άγιο Όρος, με τον οποίο αλληλογραφεί εδώ και χρόνια και τον συμβουλεύεται για ό,τι την απασχολεί, είναι εναντίον των εμβολιασμών και της το απαγόρευσε!  

Ο ιερέας την κοιτάζει με στωικότητα και όταν αυτή εναγωνίως ρωτά και τη δική του γνώμη, αυτός της απαντά με νηφάλια αλλά απόλυτα σταθερή φωνή: «Οι πνευματικοί του Αγίου Όρους ζουν σε απομόνωση, μακριά από τα εγκόσμια. Όμως, πολλές φορές οι συμβουλές των ιερέων ή των μοναχών, για να είναι σωστές, χρειάζονται τη συναναστροφή και την τριβή με τον κόσμο. Σωστά κάνατε το εμβόλιο, μην έχετε καμία ανησυχία, καμία δεύτερη σκέψη, γιατί ο Χριστός είναι ζωή και ευλογεί ό,τι την προστατεύει και την εξελίσσει. Συνεπώς ευλογεί και την επιστήμη που έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και την ανθρώπινη ζωή»!