Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Η πορνεία μετακόμισε...

Μπορεί η νόμιμη εργασία στους οίκους ανοχής να έχει σταματήσει εδώ και μήνες, όμως -σχεδόν όπως σε κάθε κλάδο που έχει πληγεί λόγω κορωνοϊού- ανθίζει η παραοικονομία. Με δεδομένο τα «λουκέτα» στους οίκους ανοχής, οι παράνομες ερωτικές συναντήσεις σε σπίτια και ξενοδοχεία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς το φαινόμενο του σεξ… delivery στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τεράστια ζήτηση. Όμως, με έναν κλάδο που καμία κυβέρνηση δεν «έσκυψε» στα προβλήματά του, η αύξηση αυτή σε καιρούς πανδημίας εγκυμονεί κινδύνους για τη διασπορά του ιού. Και αυτό γιατί, μπορεί στις νόμιμες επιχειρήσεις να λαμβάνονταν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας covid, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο στις παράνομες ερωτικές συναντήσεις.

H πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος, Έλλη Κανελλοπούλου, δήλωσε στο ThessToday.gr ότι «οι οίκοι ανοχής μπορεί να έκλεισαν αλλά η παραπορνεία δουλεύει». «Γίνεται χαμός στα σπίτια και στα ξενοδοχεία, όπου εκεί δεν υπάρχουν τα ίδια μέτρα όπως στις επιχειρήσεις του κλάδου. Εμείς λαμβάναμε όλα τα μέτρα προστασίας, στους άλλους χώρους εν καιρώ lockdown δεν ξέρουμε καν τι συμβαίνει, αν χρησιμοποιούν προφυλάξεις, αν κάνουν self test», ανέφερε.

**Απόσπασμα από ρεπορτάζ τού Αντώνη Τσονλαρά στο thesstoday.gr. Ολόκληρο εδώ μαζί με δύο βίντεο από το «πεζοδρόμιο» που το συμπληρώνουν.