Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Βρέχει σφαίρες...

Οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι στην Αθήνα. Έβρεξε μολύβι όπλων και χθες βράδυ στη Μεταμόρφωση: τρεις σφαίρες κατά 58χρονου με «αστυνομικό παρελθόν». Όχι πως η υπόλοιπη Ελλάδα απέχει από τις χαλοζοφαίρες –η Ζάκυνθος τις ένιωσε δυο φορές μέσα σε έναν χρόνο με επαναληπτικές επιθέσεις κατά της ίδιας οικογένειας. Σε εποχές κορωνοϊού τα συμβόλαια κινητών και ακινήτων είναι σε κατάσταση μαρασμού και τα συμβόλαια θανάτου σε μακροχρόνια περίοδο άνθισης –περίοδο πολλών ετών.

Συμμορίες
αλληλοχτυπιούνται χωρίς να αλληλοεξοντώνονται, αθώοι δημοσιογράφοι πληρώνουν με το αίμα τους στο ταμείο τής επιχείρησης «Μπάτε Σκύλοι», επιθέσεις-οπερέτα με πόζες οπλοφόρων μπροστά στις κάμερες ασφαλείας για να δημιουργήσουν επίπλαστες (φαιδρές!) εντυπώσεις απειλής σκοτεινών προσώπων, πιστόλια σημαδεύουν βρέφος στην κούνια του, κτηνώδεις μπουκαδόροι στραγγαλίζουν θύμα τους.

Πόσο απέχουν όλα αυτά από το Μεξικό, την Κολομβία, τη Νότια Αφρική; Και, από την άλλη, πόσο απέχουμε από μια χώρα όπου η εγκληματικότητα δεν θα εκσυγχρονίζεται πιο γρήγορα από την αστυνομία; Η οποία τώρα τρέχει και δεν φτάνει…