Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Από το Λύκειο στη Φάρμα!

Βαθιά φιλοσοφική συζήτηση Τζώρτζογλου-Αρναούτογλου 

Η Φάρμα «δεν είναι ριάλιτι ούτε παιχνίδι αγωνισμάτων». Είναι κάτι πολύ περισσότερο, «είναι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής». Προσέξτε, όχι απλό μάθημα, αλλά το μεγαλύτερο. Γι’ αυτό, «έπρεπε να πάνε παιδιά από τα σχολεία, μόλις τελειώνουν το Λύκειο να μπαίνουν σε μια ανάλογη φάρμα για εφήβους και να έρχονται σε επαφή με τα ζώα». Γιατί αυτά, τα ζώα, «διδάσκουν πάρα πολλά, όπως και τα φυτά». 

Αυτό το απόσταγμα γνώσης, το απαύγασμα εμπειριών από τη Φάρμα, κατέθεσε ο Στράτος Τζώρτζογλου στη βαθιά φιλοσοφική συζήτησή του με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2night Show τού Αντένα, όπου εξήγησε γιατί μπήκε στη Φάρμα. Γιατί «ήθελα να δώσω τον καλό αγώνα» και γιατί «διέβλεψα ότι δεν είναι ριάλιτι». Και εξήγησε για τα περί διδασκαλίας από τα ζώα και τα φυτά: «Αν ρωτήσεις γεωργούς θα σου πουν ότι τα φυτά είναι πολύ ευαίσθητα. Άμα αρχίζεις και φωνάζεις και βρίζεις θα μαραθούνε». 

«Το ξέρω, το ξέρω», απαντούσε με πλήρη κατανόηση ο Αρναούτογλου. Επίσης βαθιά φιλοσοφημένος και σπουδαγμένος από τις παλαιότερες υπηρεσίες του σε ριάλιτι. Το βράδυ της Πέμπτης γίναμε σοφότεροι παρακολουθώντας The 2night Show. Σοφότεροι για τα φυτά, τουλάχιστον...