Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Η φωτογραφία χωρίς μάσκα της κυρίας Πατούλη (που βγήκε θετική...)

Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε ότι βρέθηκε «περίπου θετική» στην covid 19. Τι πάει να πει «περίπου»; Προφανώς ότι η διαπίστωση έγινε με rapid test και όχι με μοριακό. Γιατί δεν περίμενε να το ανακοινώσει όταν το «περίπου» θα γινόταν βεβαιότητα; Γιατί ήθελε, λέει, να ενημερώσει όλους εκείνους με τους οποίους ήρθε σε επαφή. Ανάμεσά τους και οι πιστοί που συνέρρευσαν στην εκκλησία του Κεφαλαρίου για την Ανάσταση. Μας είχαν κατακλύσει χθες τα σάιτ με την κορυφαία είδηση που είχε τίτλο «Με ποιον έκανε Ανάσταση η Μαρίνα Πατούλη». Ποσώς μας ενδιαφέρει το «ποιος» και γι’ αυτό δεν ανοίξαμε το λινκ, αν και πλέον, με αυτήν τη εξέλιξη, έχει ενδιαφέρον. Είδαμε, όμως, τη φωτογραφία της έξω από τον ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κεφαλάρι, να ποζάρει ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ. Μόνο για τη φωτογραφία; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Σημασία έχει το πώς τη βλέπουμε –και τη βλέπουμε, όχι περίπου αλλά σίγουρα, ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ το βράδυ της Αναστάσεως, άσχετα αν φορούσε ή δεν φορούσε άλλες στιγμές και ώρες. 

Σε άλλη φωτογραφία της, που έχει αναρτήσει η ίδια στο instagram, επίσης από την Ανάσταση, εικονίζεται ακριβώς πίσω της, πολύ κοντά, σε απόσταση αναπνοής που λένε, ένας κύριος, προφανώς της παρέας της, με τη λαμπάδα του, ο οποίος επίσης δεν φορά μάσκα –ενώ το ίδιο μπορεί να ισχύει και για την κυρία δίπλα του, της οποίας ωστόσο δεν φαίνεται ολόκληρο το πρόσωπο. 

Τι να το κάνουμε τώρα που με την ανάρτησή της μας λέει ότι «εύχομαι, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να μην έχω μεταδώσει σε κανέναν τον ιό». Όταν έπρεπε δεν έκανε κάτι σωστά για να μην τον μεταδώσει, αλλά και για να μην τον κολλήσει. Εν προκειμένω δεν έχουν σημασία οι ευχές, έχουν οι πράξεις. Και η κυρία Πατούλη δεν έκανε αυτό που έκανε η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που συνέρρευσαν στις εκκλησίες το αναστάσιμο βράδυ: δηλαδή να φοράει μάσκα ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. Ας μη λέει τώρα ότι μας ενημερώνει «με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με υπέρτατο συναίσθημα αγάπης».