Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Αποχαιρετισμός στο Amagi Radio

Το Amagi Radio, το διαδικτυακό ραδιόφωνο με πολιτικό, πολιτιστικό και μουσικό περιεχόμενο, διέκοψε την πορεία του ξαφνικά, όσο ξαφνικός ήταν και ο θάνατος της Μαρίας Τσάκος που το είχε ιδρύσει μαζί με τον Κυριάκο Αθανασιάδη. Μια ξεχωριστή ραδιοφωνική φωνή, που άρχισε να ακούγεται το καλοκαίρι του 2012 και γρήγορα απέκτησε πολλούς φίλους που την αγαπούσαν, έπαψε να ηχεί. Ο Μάκης Διόγος, φίλος και συνάδελφος, ήταν από τους τακτικούς συνεργάτες τού Amagi. Η εκπομπή του «Μπάλα που κυλάει χόρτο δεν μαζεύει» είχε συμπληρώσει εννέα χρόνια παρουσίας όταν τη βρήκε, και αυτήν, η δυσάρεστη είδηση. Ο Μάκης, δημοσιογράφος με πλούσιο ραδιοφωνικό παρελθόν (από το δυναμικό Ράδιο-5 στα πρώτα βήματα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας) και διαρκή ραδιοφωνική παρουσία μέχρι σήμερα, αποχαιρέτησε το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Αθήνας με μια ανάρτησή του. 

Η ραδιοφωνική φωνή σβήνει αλλά «οι όμορφες αναμνήσεις μένουν», γράφει και ευχαριστεί τους συνεργάτες τους με τους οποίους πορεύτηκε αυτά τα χρόνια. Αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Είναι η πρώτη Τετάρτη μετά από εννέα χρόνια που δεν θα ακουστεί η «Μπάλα που κυλάει χόρτο δεν μαζεύει». Το Amagi Radio ανήκει πλέον στην ιστορία. Οι όμορφες αναμνήσεις παραμένουν... Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μάνο Σταραμόπουλο, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολύτιμος συνεργάτης, στον Γιώργος Φούξ, στα παιδιά του HUMBA, στον Γιώργο Βιτσαρόπουλο και στο Basketball Guru και όλους όσους αυτά τα εννέα χρόνια "ακούστηκαν" από τα μικρόφωνα του Amagi Radio».

Το Amagi είχε έδρα στην Αθήνα, αλλά και στούντιο στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ένα πρωτοπόρο ραδιόφωνο, με ανοικτό ορίζοντα και με καθαρή θέση «ενάντια στον εθνικισμό, την ξενοφοβία, το ρατσισμό, το σεξισμό και την πολιτική βία», όπως αυτοπροσδιορίστηκε. «Αμάγκι σημαίνει ελευθερία» είχε πει η συνιδρύτριά του.