Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Συνέντευξη Χατζηδάκη στο imerisia.gr

Αποκλειστική συνέντευξή εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον διευθυντή του imerisia.gr  Γιάννη Φώσκολο, o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε όλα τα καίρια ερωτήματα που αφορούν στην ατζέντα του χαρτοφυλακίου του.

Ο κ. Χατζηδάκης αποκαλύπτει πως καθίσταται υποχρεωτική η προσωρινή σύνταξη, για τους υποψήφιους συνταξιούχους, με στόχο τον περιορισμό του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων. «Καθιστώντας υποχρεωτική την προσωρινή σύνταξη που αντιστοιχεί ανάλογα με την περίσταση στο 50%, 70%, 80% του τελευταίου μισθού ή της αναμενόμενης σύνταξης (ανάλογα με το κάθε ταμείο- όπως έχει, δεν αλλάζουμε τίποτα) ουσιαστικά περιορίζουμε και το πρόβλημα που υπάρχει με τις συντάξεις», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.  

Ο υπουργός Εργασίας εξηγεί την φόρμουλα που θα ακολουθηθεί για τους πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές, οι οποίοι θα εμπλακούν στην διαδικασία απονομής των εκκρεμών συντάξεων, επισημαίνοντας πως ο e-ΕΦΚΑ, ανάλογα και με την πράξη, θα καλύπτει ένα λογικό ποσό.  

Ο ίδιος αναλύει διεξοδικά το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που ετοιμάζεται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση, εξηγώντας την φόρμουλα της 4ήμερης εργασίας. Τοποθετείται αναλυτικά για τις επίμαχες διατάξεις, αναφορικά με τα ωράρια και τις απολύσεις, αλλά και για τους στόχους περαιτέρω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο imerisia.gr αλλά και μαγνητοσκοπημένα πλάνα της μπορείτε να βρείτε εδώ

** Το κείμενο είναι από δελτίο Τύπου που λάβαμε.