Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Εντυπωσιακή πρωτοσέλιδη αποκατάσταση του Γεράσιμου Σκιαδαρέση για τα... όργια

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ύστερα από τριάμισι χρόνια η αλήθεια σχετικά με ένα παραπλανητικό πρωτοσέλιδο για τον Γεράσιμο Σκαδαρέση αποκαταστάθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Αυτόν που υπάρχει στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Espresso, η οποία ύστερα από δύο δικαστικές αποφάσεις, την

πρωτόδικη και του εφετείου, έχει βασικό της θέμα που διαψεύδει –ή διορθώνει αν θέλετε– ένα δικό της πρώτο θέμα, της 10ης  Οκτωβρίου 2017. Τότε η εφημερίδα έγραφε με μεγάλα κεφαλαία γράμματα: «ΣΕ ΟΡΓΙΑ» και από κάτω με μικρότερα, αλλά ιδιαίτερα έντονα «…με κόκες ο Σκιαδαρέσης». Στον υπέρτιτλο σημείωνε: «Ο σύζυγος της Μπέσσυς Μάλφα στο κρεβάτι με νεαρά κορίτσια on camera». 

Το θέμα εικονογραφείτο με τον ηθοποιό γυμνό, ξαπλωμένο και περιστοιχισμένο από επίσης γυμνές γυναίκες. Υπήρχε παραπομπή στην 6η σελίδα χωρίς να αναφέρεται οπουδήποτε στο πρωτοσέλιδο ότι τα περί «οργίων» κ.λπ., καθώς και η φωτογραφία, ήταν από τηλεοπτική σειρά τού Netflix στην οποία μετείχε ο ηθοποιός. Επρόκειτο για παραγωγή βασισμένη σε μυθιστόρημα των Κάρλο Μπονίνι και Τζανκάρλο Ντε Κατάλντο με τίτλο «SUBBURA – Ρώμη, πρωτεύουσα της μαφίας». 

Στη δικαστική απόφαση αναγράφεται ότι «ουδεμία αναφορά ή έστω νύξη γίνεται στο εν λόγω πρωτοσέλιδο ότι το φωτογραφικό υλικό είναι φωτογραφικά στιγμιότυπα από τηλεοπτική σειρά».

Στη σημερινή έκδοση η Espresso γράφει στο βασικό της θέμα με μεγάλα κεφαλαία γράμματα (ανάλογα με το «ΣΕ ΟΡΓΙΑ») «ΔΙΚΑΙΩΣΗ» και με μικρότερα «Για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση – Για το δημοσίευμα της Espresso της 10.10.2017 με τίτλο ''ΣΕ ΟΡΓΙΑ με κόκες ο Σκιαδαρέσης''». Επίσης στην πρώτη σελίδα γίνεται με κείμενο αρκετών λέξεων αναφορά στη δικαστική απόφαση και στο περιεχόμενό της. Εκτενής περίληψή της υπάρχει στην 6η σελίδα η οποία καλύπεται ολόκληρη από το θέμα μαζί με μεγάλη φωτογραφία τού ηθοποιού).

Πουθενά, πάντως, δεν δημοσιεύεται το επίμαχο πρωτοσέλιδο του 2017 το οποίο θυμίζει του μπλογκ του Harddog με την εικονογράφηση τούτης της ανάρτησης.