Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Ο καλύτερος ρεπόρτερ

Σε εποχή που μια κάμερα υπάρχει σε κάθε χέρι μέσα από τα κινητά, ο καλύτερος ρεπόρτερ είναι ο απλός πολίτης. Πλέον ο αυτόπτης μάρτυρας δεν περιγράφει μόνο, αλλά βιντεοσκοπεί. Τα πιο ζωντανά ρεπορτάζ βγαίνουν από ανθρώπους που βρέθηκαν μπροστά σε περιστατικά και είχαν την αμεσότητα (συχνά και την τόλμη) να βγάλουν το κινητό τους και να «τραβήξουν». Ο αναίτιος ξυλοδαρμός στην πλατεία της Νέας Σμύρνης από αστυνομικό της ΔΙΑΣ καταγράφηκε ολοζώντανα από περιπατητή. Το ίδιο και η στιγμή της επίθεσης στον μοτοσικλετιστή αστυνομικό στα γεγονότα της μεθεπομένης. 

Σήμερα αναρτήθηκε βίντεο στο οποίο είχε καταγραφεί ένα μέρος της ληστείες σε κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη. Το κόκκινο αυτοκίνητο σταμάτησε στο μέσον της Βενιζέλου, τρεις κουκουλοφόροι βγήκαν και κατευθύνθηκαν προς τον στόχο τους και ένας τέταρτος εμφανίστηκε από τη θέση τού συνοδηγού με καραμπίνα στα χέρια, στάθηκε όρθιος και επιτηρούσε τον εξωτερικό χώρο για να καλύψει τους εισβολείς σε περίπτωση παρέμβασης. 

Ο ψύχραιμος πολίτης-ρεπόρτερ μυρίστηκε «θέμα», έβγαλε κινητό και βιντεσκόπησε το περιστατικό (ζούμαρε κιόλας) από την στιγμή που ο συνοδηγός άρχισε την επιτήρηση έως την επιστροφή των τριών άλλων δραστών με τη λεία τους και την αναχώρηση του αυτοκινήτου. Για πάνω από δύο λεπτά κατέγραφε, αψηφώντας την πιθανότητα να γίνει αντιληπτός από τον οπλοφόρο ληστή που σάρωνε περιφερειακά με το βλέμμα του την περιοχή. 

Το βίντεο αναρτήθηκε στο voria.gr και απετέλεσε πρώτης τάξεως υλικό για τα κανάλια. Ρεπορτάζ από τα πιο ζωντανά…