Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Οι ύαινες με τα πανάκριβα κοστούμια τα έχουν βάλει όλα στη ζυγαριά

Το κακό γι' αυτούς που μεθοδεύουν την εκπόρνευση του ποδοσφαίρου είναι ότι η χώρα με την μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτό το εγχείρημα είναι η Αγγλία. Και εκεί υπάρχει μία πανίσχυρη λίγκα και κυρίως μία ποδοσφαιρική κοινωνία μοναδικής κουλτούρας που θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει ζωντανό το αγαπημένο της παιχνίδι. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν χιλιάδες οπαδοί που θα προτιμήσουν ακόμα και να μην ξαναπεράσουν το κατώφλι του αγαπημένου τους γηπέδου, ώστε να μην προσφέρουν κανένα στήριγμα σε αυτό το ανοσιούργημα. Ακόμα και το να μην ανανεώσουν την τηλεοπτική τους συνδρομή -αφού, εδώ που τα λέμε, η τηλεόραση είναι αυτή που ταΐζει το λεγόμενο modern football. 

Η ποδοσφαιρική κοινωνία της Αγγλίας βρίσκεται μπροστά στο μεγαλύτερο στοίχημά της εδώ και ενάμιση αιώνα. Η συνειδητοποιημένη και συντεταγμένη αντίδρασή της απέναντι στις πρακτικές των ιδιοκτητών των πιο εμπορικών ομάδων της χώρας, είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για το τελικό ναυάγιο αυτού του βλάσφημου εγχειρήματος.

Η άλλη ελπίδα λέγεται Γερμανία. Όσο η Μπάγερν δεν συμπράττει, δεν υπάρχει κανένας άλλος γερμανικός σύλλογος που θα μπορούσε να ενισχύσει ουσιαστικά με  ενδεχόμενη συμμετοχή του την ευρωπαϊκή superleague. Και πραγματικά δεν ξέρω τι βιωσιμότητα θα μπορούσε να έχει ένα τόσο φιλόδοξο προϊόν, από τη στιγμή που θα μείνει έξω από αυτό η πιο μεγάλη αγορά της Ευρώπης. Αλλά φαντάζομαι ότι αυτές οι ύαινες με τα πανάκριβα κοστούμια, τα έχουν βάλει όλα στη ζυγαριά πριν κάνουν το κάθε τους βήμα.

Γιάννης Μπίλιος
(Από το fb)