Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Ανακατεύει την τράπουλα ο Αντένα

Το βράδυ της προπερασμένης Δευτέρας, 5 Απριλίου, ο Νίκος Χατζηνικολάου αντί του Ενώπιος Ενωπίω παρουσίασε έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με βάση την πανδημία και τις επιπτώσεις της –όχι μόνο τις υγειονομικές. Από πλευράς τηλεθέασης δεν πήγε καλά. Τουλάχιστον δεν πήγε καλύτερα από τα Ενώπιος Ενωπίω. Για ένα από αυτά, όταν ακροατές τού ραδιοφώνου του τού έλεγαν πόσο τους άρεσε, απάντησε «Να μας βλέπανε κιόλας», και απέδωσε τη χαμηλή τηλεθέαση στα ριάλιτι «που σαρώνουν», όπως είπε. Το βράδυ αυτής της Δευτέρας, 12 Απριλίου, στις 11.30, στην ώρα που έβγαινε το Ενώπιος Ενωπίω, προβλήθηκε Η φωτογραφία της ζωής μου, της Μαριάννας Τουμασάτου, που μετακινήθηκε από την Πέμπτη, όπου προβλήθηκε την τελευταία εβδομάδα εκτάκτως Το Καφέ της Χαράς (το οποίο είχε δύο επεισόδια το περασμένο επταήμερο, αφού προβλήθηκε και την Τετάρτη, δηλαδή στην κανονική του μέρα, στην οποία είχε μετακινηθεί από την Παρασκευή που ήταν ή άλλη… κανονική του μέρα). Το τρέιλερ μας ενημερώνει ότι κάθε Δευτέρα, στις 11.30, θα προβάλλεται Η φωτογραφία της ζωής μας. Για το Ενώπιος Ενωπίω, καμιά ενημέρωση. Ο Αντένα ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα για να βγάλει καλό χαρτί…
** Βλέπεις στα τρέιλερ (γιατί η ίδια η εκπομπή δεν αντέχεται) φτασμένα ονόματα της τέχνης να ξεκατινιάζονται και λυπάσαι. Λυπάσαι για την ανάγκη που κάνει αυτούς τους ανθρώπους –την οποιαδήποτε ανάγκη, υλική, επικοινωνιακή, ψυχολογική– να εκχωρούν ένα κομμάτι της αξίας τους στα ριάλιτι.
** Η κινηματογραφική Ευτυχία, μολονότι έχει ξαναπροβληθεί στην ανοικτή τηλεόραση και, πολύ περισσότερο, στον Cosmote, εξακολουθεί να «πουλάει». Την Κυριακή στον Αντένα (9 το βράδυ) σημείωσε 13,5% στο σύνολο και 14,3% στην κατηγορία 18-54 ετών. Ήταν από τις καλύτερες τηλεθεάσεις τού καναλιού στο πρόγραμμα όλης της ημέρας. Νωρίτερα, στις 5, τα πολυπαιγμένα Κίτρινα γάντια είχαν, πάλι στον Αντένα, 15,6% και 15,0% αντίστοιχα. Ο ελληνικός κινηματογράφος, παλιός και νέος, ξελασπώνει τα κανάλια.
** Το δεύτερο επεισόδιο της ποιοτικής σειράς τού Mega, Σιωπηλός Δρόμος (γράψαμε εδώ), που προβάλλεται στις 9 το βράδυ κάθε Κυριακής, διατήρησε στο σύνολο την ίδια τηλεθέαση με το πρώτο, καταγράφοντας 15,0% έναντι 15,3% της προηγούμενης, αλλά σημείωσε πτώση στο δυναμικό κοινό (18-54) με 16,1%, ενώ στο πρώτο επεισόδιο είχε 18,2%.