Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Επανήλθε στα περίπτερα ένας παλιός αθλητικός τίτλος

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΞΑΝΑ Ο «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ» - ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΑΙΔΩΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ: «Η ‘‘ΟΠΕΝ’’νία ΝΟΥΜΕΡΑ-ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ»

Ένας ιστορικός αθλητικός δημοσιογραφικός τίτλος, με συλλογική τοποθέτηση, επανέρχεται ύστερα από πολλά χρόνια. Ο «Δικέφαλος» κυκλοφορεί ξανά από το Σάββατο ως εβδομαδιαία έκδοση, πολυσέλιδη (για τα σημερινά δεδομένα) και με δύο δυνατές προσφορές στη «σακούλα». Η μία είναι το ιδρυτικό καταστατικό τής «Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως», του 1928, σε τεύχος 16 σελίδων με σκληρό εξώφυλλο. Η δεύτερη είναι

dvd με την ταινία έρευνας και αφιέρωσης του Τάσου Μπουλμέτη, το «1968», που αποτελεί όχι μόνο ένα σπουδαίο αθλητικό ντοκουμέντο, αλλά και έργο μεγάλης καλλιτεχνικής και δημοσιογραφικής αξίας, αφού διασώζει, μεταξύ άλλων, και μαρτυρίες φωνών της εποχής του μπασκετικού θριάμβου της ΑΕΚ.  Ορισμένες από αυτές έχουν αρχίσει να εκλείπουν και η ταινία τις αφήνει παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές. 

Από τις υπογραφές του ενωσίτικου ρεπορτάζ που εμφανίζονται στις 48 σελίδες της εφημερίδας (Σταμάτης Βούλγαρης, Σταύρος Καζαντζόγλου, Κώστας Κετσετζόγλου, Γιώργος Τσακίρης κ.ά.) ιδιαίτερη εντύπωση κάνει εκείνη του Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, ο οποίος επανέρχεται επαναφέροντας μαζί μια ιδιαίτερα δημοφιλή στήλη για τους παλαιότερους φίλους τής ΑΕΚ που υπέγραφε στον προηγούμενο «Δικέφαλο» (ήταν η ψυχή της εφημερίδας) ως Φρίξος Κώνστας. Η στήλη καταλαμβάνει δύο αντικριστές σελίδες (αυτό που στην παλιά δημογραφική γλώσσα αποκαλούσαμε «ψευτοσάλονο»), την 46η και τη 47η. Ολόκληρη η στήλη είναι γραμμένη με αφορμή το πρόσφατο γκάλοπ της Alco για το Open, που κατατάσσει την ΑΕΚ στην τέταρτη θέση από πλευράς αριθμού φίλων, με 13%, κάτω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ –κάτι που ενόχλησε τους φίλους τής Ένωσης και προκάλεσε σκωπτικά σχόλια στα σόσιαλ. «Το 13% είναι υβριστικό για την ΑΕΚ και τους οπαδούς της!» αναφέρει ο τίτλος τής στήλης, η οποία έχει αρνητικές αναφορές για Σαββίδη, Αλαφούζο κ.ά., ενώ καταλήγει με την έντονα γραμμένη φράση ως υποσέλιδο: «Η ΟΠΕΝία νούμερα-ποσοστά κατεργάζεται!» 

Στο εντιτόριαλ διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Αυτή η εφημερίδα θα έχει τα πάντα για τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ. Αποκλειστικά θέματα και συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, απόψεις, παρασκήνια, αναλύσεις και κριτική, για όλα τα αθλήματα του "κιτρινόμαυρου" πλανήτη και όχι μόνο. Δεν θα αφήσει κανέναν να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα εις βάρος της Α.Ε.Κ. Δε θα μένει τίποτα αναπάντητο και ασχολίαστο». 

Διευθυντής της εφημερίδας (που υπογράφει το εντιτόριαλ) είναι ο Σταμάτης Βούλγαρης, αρχισυντάκτης ο Σταύρος Καζαντζόγλου, ενώ ο Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης (ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στην ιστορία των ρεπόρτερ της ΑΕΚ) κατέχει τη θέση του Συμβούλου Έκδοσης. Αρτ νταϊρέκτορ: GC-HR.

Η έκδοση υπογράφεται από την «Αθλητική Ενημέρωση Α.Ε.» («Δικέφαλος αετός εκδόσεις») η οποία εκδίδει και τη Live Sport. Η απλή έκδοση τιμάται 1,50 ευρώ και με την προσφορά του dvd 4,90 ευρώ.