Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Nova: Ξαφνική αλλαγή ρεπόρτερ

Για τρίτο συνεχή αγώνα του ο Νίκος Τζουάννης δεν ήταν στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, δηλαδή στη μετάδοση διαδραματιζομένων στον πάγκο και μετά τη λήξη στη συνέντευξη με τον προπονητή. Είχε απουσιάσει στους αγώνες με ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, απουσίασε και την Κυριακή στο ντέρμπι της Λεωφόρου με την ΑΕΚ. Τρέχει κάτι; Δεν χωράει ερώτηση, υπάρχει διαπίστωση: κάτι τρέχει με τον πολύ καλό και πολύ ευθύ, ίσως και «ενοχλητικό» κάποιες φορές στις ερωτήσεις του, δημοσιογράφο. Δεν ξεχνιέται, άλλωστε, ο χαρακτηρισμός «ηλίθιος» (ή «ηλιθιότητα»), που του απηύθυνε στα Γαλλικά ο Μπόλονι μετά το 0-0 της Λεωφόρου με τον Αστέρα Τρίπολης, στις αρχές του χρόνου. Ο Ρουμάνος προπονητής ενοχλήθηκε τότε από τις επίμονες ερωτήσεις του ρεπόρτερ για την οκταήμερη άδεια που είχε δώσει στους παίκτες λόγω των εορτών, ακόμα και για υπερατλαντικό ταξίδι. Αυτό μπορεί να έγινε αιτία για μαζικά κρούσματα κορωνοϊού που επέφεραν καθοριστικές απουσίες στη συνάντηση με την ομάδα της Τρίπολης.

Ο Harddog έγραφε τότε μεταξύ άλλων για τον Λάζλο Μπόλονι: «(…) Έτσι, επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις τού ρεπόρτερ της Nova τον πρόσβαλε κάνοντας λόγο, στα Γαλλικά, για ηλιθιότητες. Και αμέσως αποχώρησε χωρίς να δεχτεί άλλη ερώτηση! ''Με αποκάλεσε ηλίθιο'', είπε έκπληκτος ο δημοσιογράφος, που έκανε σωστές ερωτήσεις, καθόλου επιθετικά, καθόλου ανακριτικά, αλλά γεμάτες εύλογη απορία. Όπως γιατί έδωσε πολυμερή άδεια στους παίκτες, ακόμα για υπερατλαντικά ταξίδια, εν μέσω κορωνοϊού, πράγμα που, όπως αποδείχτηκε, στοίχισαν στο  Παναθηναϊκό μαζικές απουσίες». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από εκείνο το επεισόδιο, Μπόλονι και Τζουάννης τα «βρήκαν» και ξεπεράστηκε η παρεξήγηση. Ακολούθησαν περίπου 40 μέρες από τότε έως ότου ο Νίκος Τζουάννης έπαψε να έχει το ρεπορτάζ στους αγώνες του Παναθηναϊκού. Τη θέση του καλύπτει ο Γιώργος Αργυρόγλου. Προφανώς η αλλαγή δεν είναι τυχαία ούτε περιστασιακή…