Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Τα λάθη του Mega και η υποστελέχωση των καναλιών

Ένα λανθασμένο γράφημα δημοσκόπησης μετέδωσε το Mega, και αυτό προκάλεσε σχόλιο του e-teTradio.gr. Για την ακρίβεια σε γκάλοπ της GPO για τα Νέα του Σαββατοκύριακου, υπάρχει το ερώτημα «Πώς κρίνετε τους συνολικούς χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Απάντησε ότι τους βλέπει θετικά το 28,8% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 29,2%. Το θέμα παρουσίασε στο δελτίο του το Mega με γράφημα στο οποίο η στήλη του 28,8% ήταν υψηλότερη από 29,2%
Με απαντητική ανάρτησή του στο twitter ο Σταμάτης Μαλέλης ανέφερε ότι επρόκειτο για λάθος εργαζόμενου, χωρίς να υπάρχει σκοπιμότητα, και ότι επίσης ήταν λάθος «η επόμενη κάρτα του Κουφοντίνα, αλλά κατά της κυβέρνησης». 

Πράγματι, στο γράφημα με το ερώτημα αν η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα, η στήλη τού «όχι» με ποσοστό 57,7% είναι σχεδόν ισοϋψής με το 20,9% του «ναι». Το σχόλιο του σάιτ, με τίτλο «Τα λάθη του Mega ήταν όντως λάθη» αναφέρει «Οσο τα κανάλια παραμένουν υποστελεχωμένα, όλα τα ΜΜΕ δηλαδή, τόσο τα λάθη θα είναι όλο και περισσότερα, όλο και μεγαλύτερα».