Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021

Οι επτά άνθρωποι που αναπόλησε ο Άρης Σκιαδόπουλος οκτώ μέρες πριν από τον θάνατό του

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ», ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ 

Στις 10 Μαρτίου ο Άρης Σκιαδόπουλος έκανε στο fb μια ακόμα δημοσίευση με –έμμεση αυτή τη φορά–  αναφορά στην υγεία του: «Επιστροφή απ' ένα μακρύ ταξίδι...» έγραφε συνοδευτικά σε μια σέλφι φωτογραφία που έδειχνε την ταλαιπωρία στο πρόσωπό του. Πάντα, τολμηρός, δεν απέφευγε να

εκθέσει δημόσια ούτε την κατάστασή του ούτε τις θέσεις του –συχνά αντισυμβατικές, κόντρα σε ρεύματα. Μόλις 15 ημέρες από την «επιστροφή από μακρύ ταξίδι» ήρθε η αναχώρησή του για το μεγαλύτερο ταξίδι, αυτό που δεν έχει μήτε επιστροφή μήτε τέλος. Ο Άρης έφυγε στις 25 Μαρτίου από τη ζωή χτυπημένος, λένε οι πρώτες πληροφορίες, από τον κορωνοϊό στο κέντρο αποκατάστασης όπου αντιμετώπιζε το πρόβλημά του. 

Δεν έχουν συμπληρωθεί δυο βδομάδες από τότε που ο Άρης Σκιαδόπουλος, αναφερόμενος πάλι στην περιπέτεια της υγείας του, είχε ευχαριστήσει τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζόμενων στον Τύπο: «Θα ήθελα από τούτη την γωνιά να ευχαριστήσω σύσσωμο το ΔΣ και την Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ για την αμέριστη συμπαράσταση του στην πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου», έγραψε στο fb το οποίο ήταν πλέον το βασικό του μέσον για να επικοινωνεί με τον πολύ κόσμο, τις περισσότερες φορές με εξαιρετικά περιγραφικά κείμενα, πολλά από τα οποία είχε δημοσιεύσει με τη συναίνεσή του ο Harddog και τα οποία αξίζει να αναζητήσετε εδώ. Κάποια από αυτά έχουν πλήθος από στοιχεία μεγάλων προσωπικοτήτων, γραμμένα με δυνατό δημοσιογραφικό λόγο και λογοτεχνική διάσταση. 

Αναπολώντας τις στιγμές με επτά ανθρώπους

Η τελευταία ανάρτησή του έγινε οκτώ μέρες πριν από τον θάνατό του. Τότε αναπόλησε τις στιγμές που πέρασε με επτά ανθρώπους. Έγραψε, συγκεκριμένα, στις 17 Μαρτίου: «Πώς να μην θυμάσαι κάποιες Καθαρές Δεύτερες στο σπίτι της Κικής και του Σπύρου Βασιλείου... Κάτω από την Ακρόπολη... Θύμησες με Φρέντυ Γερμανό με Λευτέρη Παπαδόπουλο, με Λιβαδά, με Σμαρούλα Γιούλη, με Κούνδουρο..

Καλή διαδρομή, Άρη, στο ταξίδι που δεν έχει τέλος και μόνο συναντήσεις με αγαπημένους απόντες της ζωής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Όταν ο Άρης έγραψε για τον Θέμο