Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

Κέντρο Υπέρτασης με εξαιρετικά σύγχρονες μεθόδους στον ΕΔΟΕΑΠ

Κέντρο Υπέρτασης εγκαινιάζει την Τρίτη, 30 Μαρτίου ο ΕΔΟΕΑΠ, στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα. Στόχος της νέας αυτής ιατρικής υπηρεσίας είναι η ρύθμιση της πίεσης και η αντιμετώπιση των επιπλοκών της, με την έγκαιρη ανίχνευση της υψηλής πίεσης. Το Κέντρο Υπέρτασης θα αποτελεί ένα εξειδικευμένο ιατρείο στον ΕΔΟΕΑΠ, υπό τη διεύθυνση του αρχιάτρου του Οργανισμού, δρος Εμμανουήλ Α. Ανδρεάδη. Προτεραιότητες του Κέντρου αποτελούν: 
** Η εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας στους ασθενείς. 
** Η 24ωρη καταγραφή αρτηριακή πίεση με τελευταίας τεχνολογίας πιεσόμετρα.
** Η παροχή πιεσομέτρου κατ’ οίκον, με εφαρμογή μεταφοράς των δεδομένων της πίεσης απευθείας στο Κέντρο, καθώς και προγράμματος φαρμακευτικής συμμόρφωσης
** Η χορήγηση ιατρικών συμβουλών για την επίτευξη επιθυμητών επιπέδων αρτηριακής πίεσης
** Η εκπαίδευση των ασθενών σχετικά με την υπέρταση και τους κινδύνους που απορρέουν.

Στο Κέντρο Υπέρτασης του ΕΔΟΕΑΠ μπορούν να αντιμετωπίζονται η σοβαρή μη ελεγχόμενη ή ανθεκτική υπέρταση, η υπέρταση της λευκής μπλούζας, η συγκαλυμμένη υπέρταση και η δευτεροπαθής υπέρταση. Η λειτουργία του Κέντρου εντάσσεται στις δράσεις της προληπτικής ιατρικής, καθώς η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί παγκοσμίως τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα (στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, η περιφερική αρτηριακή αποφρακτική νόσο). 

Στη χώρα μας η υπέρταση αφορά περίπου στο 25-30% του πληθυσμού. Το Κέντρο Υπέρτασης θα δέχεται, με προγραμματισμένα ραντεβού, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 14:00-16:00.

**Το κείμενο είναι από δελτίο Τύπου που λάβαμε.