Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

«Να δούμε πώς θα βρούμε κοινό βηματισμό με τον Καλαμαράκη»

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΡΙΟ ΣΤΟΝ REAL FM

Από την Τρίτη, 23 Μαρτίου, έχει να εμφανιστεί ο Ιωσήφ Καλαμαράκης στην πρωινή εκπομπή τού Real fm μαζί με τους Γιώργο Χουδαλάκη και Γιάννη Μιχελάκη. Έκτοτε απουσιάζει από το πρωινό δίωρο (8-10), αλλά μολονότι φέρεται ακαθόριστα ως «αδειούχος», έκανε

τη βραδινή εκπομπή τού Σαββάτου, δηλαδή το επιτυχημένο RMG που έχει τακτικούς ακροατές –για την ακρίβεια αυτό που λέμε «φανατικούς». Ο διευθυντής του σταθμού και συμπαρουσιαστής του, ο Γ. Χουδαλάκης, δεν προσδιόρισε την ημέρα επιστροφής του, αλλά με χιούμορ κάλυψε αυτήν τη ασάφεια κάνοντας λόγο στην εκπομπή της Δευτέρας για «μια παράξενη φάση αδείας» τού Καλαμαράκη και προσθέτοντας σιβυλλικά (πολλαπλασιάζοντας έτσι τα ερωτηματικά και τα ερωτήματα που υπήρξαν από την αρχή) «να δούμε πώς θα καταφέρουμε να βρούμε έναν κοινό βηματισμό».  

Η πρώτη ημέρα της απουσίας Καλαμαράκη έγινε την προηγουμένη της εθνικής εορτής, στις 24 Μαρτίου, οπότε ο Χουδαλάκης (που έχει στενή φιλική σχέση με τον Ι.Κ. και στο πλαίσιο των αστεϊσμών μεταξύ τους τον αποκαλεί «Βαθύ ΠΑΣΟΚ») πέρασε την απουσία του συνεργάτη του με… δημιουργική ασάφεια και χιούμορ· αλλά έτσι προκλήθηκαν τα πρώτα ερωτήματα. Είπε απευθυνόμενος στο Μιχελάκη: «Θυμάσαι που το βαθύ ΠΑΣΟΚ έκανε τα διήμερα τριήμερα και τετραήμερα; Και το ‘‘Βαθύ ΠΑΣΟΚ’’ κάνει τα τριήμερα τετραήμερα εύκολα και χαλαρά γι’ αυτό θα είμαστε οι δυο μας». Και πρόσθεσε το, μάλλον αινιγματικό, «Όχι ότι υπονοώ κάτι…»  

Την επομένη της αργίας, το πρωί τις 26η Μαρτίου, ο Γιώργος Χουδαλάκης πέρασε ακροθιγώς πάλι την απουσία αναφέροντας στην αρχή της εκπομπής: «Ντουετάκι είμαστε όπως θα έχετε καταλάβει. Το ‘‘Βαθύ ΠΑΣΟΚ’’ αργεί, τι να κάμουμε; Έτσι πάνε αυτά».

«Παράξενη φάση αδείας»

Από τα συμφραζόμενα και τα υπονοούμενα, δημιουργούνται εικασίες για την απροσδιόριστης διάρκειας άδεια του Ι.Κ. Προφανώς η απουσία, με επιλογή του ίδιου, κάτι μπορεί να σημαίνει. Ουδείς λέει ότι αποσύρεται από τη εκπομπή, αλλά επίσης ουδείς αναφέρει για πόσο θα λείψει. Μετά το Σαββατοκύριακο η εκπομπή επανήλθε και ο Γιώργος Χουδαλάκης αναφέρθηκε στην απουσία του συνεργάτη –με χιούμορ, όπως είπαμε, και με κάποια γέλια για να αποδραματοποιήσει πιθανές υποψίες. Είπε: 

«Ο Καλαμαράκης είναι σε μια παράξενη φάση αδείας, την οποία ‘‘την παίρνω γι' αυτό και…’’ (συναξάρισμα...) από την άλλη έρχομαι και ρίχνω ένα RMG  το Σάββατο το βράδυ. Αλλά τι να το κάνω το αγόρι, είπαμε είναι "Βαθύ ΠΑΣΟΚ.". Είχε πει το τριήμερο να το κάνει πενταήμερο… Να δούμε λοιπόν πώς θα καταφέρουμε να βρούμε έναν κοινό βηματισμό». 

«Σταματώ εδώ…»

Αρκετή ώρα μετά, ο Χουδαλάκης απευθυνόμενος σε δυο ακροάτριες που έστειλαν μηνύματα (δεν γνωστοποίησε το περιεχόμενό τους) είπε κάτι που θα μπορούσε να συνδυαστεί με την περίπτωση του Καλαμαράκη, χωρίς πάντως να αναφέρει το  όνομά του. Συγκεκριμένα: 

«Όταν θα έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω θα το πούμε. Να μην ξεχνάτε ότι για κάποιους ανθρώπους υπάρχουν σχέσεις που είναι πολύ πιο ιερές από τις επαγγελματικές. Για παράδειγμα σε ό,τι με αφορά δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει τα φιλικά αισθήματα κ.τλ. κ.τλ. Σταματάω εδώ, γιατί γίνεται και λίγο πιεστικό». 

Επανέρχεται…

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει διάσταση του Καλαμαράκη με τον σταθμό και ότι κάτι άλλο ενδέχεται να σημαίνει η απροσδιόριστου χρόνου άδειά του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συμπαρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του Real θα επανέλθει για να βρει «κοινό βηματισμό» με τους Χουδαλάκη-Μιχελάκη. Η απουσία δεν μπορεί να τραβήξει πολύ και αναμένεται η επάνοδος να γίνει αυτές τις ημέρες –ίσως την Τρίτη ή την Τετάρτη. Μένει να δούμε (να ακούσουμε) την εξήγηση για τα αίτια της απουσίας· αν υπάρχουν αίτια. Αλλά αν δεν υπάρχουν γιατί τόση ασάφεια; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Εμφανίστηκε την Τρίτη για να δηλώσει αποχώρηση ο Καλαμαράκης - Χατζηνικολάου: «Με το ζόρι δεν γίνεται»