Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Πλήθος εορταστικών πρωτοσέλιδων από τον Τύπο Αθήνας και Περιφέρειας

Παραμονή της 25ης Μαρτίου, μια  μέρα πριν από τον μεγάλο εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, το 1821 κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα. Ουδέποτε άλλοτε η 25η Μαρτίου εορτάστηκε και τιμήθηκε όπως

σήμερα ταυτόχρονα από αθηναϊκό και περιφερειακό Τύπο. Τρία πρωτοσέλιδα ημερήσιων εφημερίδων έχουν βασικό τους θέμα την Επανάσταση, με κείμενα επιφανών αρθρογράφων (Νέα), δημοσκόπηση (Εφημερίδα των Συντακτών) και ειδική επετειακή έκδοση 40 σελίδων (Δημοκρατία). Ακόμα βασικό θέμα είναι στην Espresso κάτι που άπτεται του εορτασμού: το «γούρι» που εμφανίζει τον Μαντώ Μαυρογένους να εκστομίζει «ανήκουστη φράση», όπως σημειώνει η εφημερίδα . Επίσης βρίσκουμε ένα πρωτοσέλιδο της Κόντρας αφιερωμένο στην επέτειο, αλλά προφανώς είναι δεύτερο, γιατί υπάρχει ένα ακόμα πρωτοσέλιδό της με την καταγραφή της επικαιρότητας, όπως καθημερινά. 

Το εβδομαδιαίο Ποντίκι έχει μονοθεματικό πρωτοσέλιδο με το ’21. Το ίδιο γίνεται και από μια αθλητική εφημερίδα, την Sportime, που μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς σε μη αθλητικά πρωτοσέλιδα. Ολόκληρη η πρώτη σελίδα της είναι αφιερωμένη στην επέτειο, με τίτλο: «1821-2021 #Γεννήθηκα_25η_Μαρτίου». 

Στον Τύπο της Περιφέρειας βρίσκουμε ανάλογο εορταστικό πρωτοσέλιδο στη Νέα Κρήτη: μονοθεματικό, με μεγάλη ελληνική σημαία στην εικονογράφηση και τίτλο «Χαίρε, ω χαίρε, Λευτεριά». Η ιστορική Πελοπόννησος καλύπτει ολόκληρη την πρώτη της σελίδα με τον πίνακα «Σουλιώτισσες» του Γαλλο-Ολλανδού  Αρι Σέφερ

Η μεσσηνιακή Ελευθερία αφιερώνει ολόκληρη την πρώτη της σελίδα στην 23η Μαρτίου, δηλαδή στην επέτειο των 200 χρόνων από τη απελευθέρωση της Καλαμάτας.

Μονοθεματικά πρωτοσέλιδα με την επέτειο υπάρχουν και σε ειδικές εκδόσεις (Ορθόδοξη Αλήθεια κ.ά.)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG: