Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Η Βοήθεια στο Σπίτι έμεινε… σπίτι της

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ; 

Ατύχησε στη ζωή του να έχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα, αλλά κατάφερε με περίσσευμα ψυχής να το ξεπερνάει στην καθημερινότητά του. Για πολλά χρόνια το παραμέριζε χωρίς να στερηθεί τίποτα–ακόμα και τον χορό με τον τρόπο του. Στα τελευταία, όμως, η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία και από το παλιό πρόβλημα και από ένα καινούργιο: καρδιά! Δεν βγαίνει πλέον από το σπίτι και εντός οικίας κινείται με δυσκολία. 

Όταν ειδοποιήθηκε για το εμβόλιο (κάτοικος Κάτω Πατησίων εκείνος, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το εμβολιαστικό κέντρο που ορίστηκε να πάει) ζήτησε την αρωγή από τη Βοήθεια στο Σπίτι τού Δήμου Αθηναίων. Δεν του την αρνήθηκαν. Αλλά έως και την παραμονή του ραντεβού δεν πήρε καμία ειδοποίηση. Τηλεφώνησε εκείνος. Τι γίνεται; Γίνεται ότι δεν μπορούσαν να πάνε επειδή, είπαν, το 4ο Διαμέρισμα ήταν κλειστό (ή κάτι τέτοιο) λόγω της πανδημίας. Διαμαρτυρήθηκε ο φίλος και γιατί τον άφηναν ξεκρέμαστο και επειδή ουδείς από τη Βοήθεια στο Σπίτι τον ειδοποίησε ότι δεν θα πάνε να τον εξυπηρετήσουν. Προθυμοποιήθηκαν όμως, μετά το τηλεφώνημα που τους έκανε, να του στείλουν αυτοκίνητο από άλλο Διαμέρισμα, το 6ο αν θυμάται καλά. Έγιναν οι σχετικές συνεννοήσεις αλλά όταν έφτασαν  στο δια ταύτα και άκουσαν ότι ο άνθρωπος μετακινείται με καροτσάκι σήκωσαν τα χέρια: 

- Δεν έχουμε δυνατότητα για τη μετακίνηση εφόσον υπάρχει καροτσάκι.

Τελικά, το αδιέξοδο λύθηκε δια της ιδιωτικής εξυπηρέτησης, φυσικά όχι ανέξοδα για τον ενδιαφερόμενο. Ειδοποίησε εταιρία που ειδικεύεται σε αυτές τις μετακινήσεις, του έστειλε αυτοκίνητο που πήγε, τον πήρε και τον γύρισε. Ευτυχώς, στο εμβολιαστικό κέντρο ήταν όλα άψογα. Καμία καθυστέρηση, γρήγορη εξυπηρέτηση, καμιά αναμονή. Έμεινε μόνο το παράπονο ότι η Βοήθεια στο Σπίτι έμεινε… σπίτι της

Τι γίνεται με αυτό, Δήμαρχε;