Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από το αδιαχώρητο

Υγειονομική «βόμβα» αποτελεί για τους Θεσσαλονικείς ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, καθώς ο συνωστισμός στις ώρες αιχμής, οι απροστάτευτοι από τον κορωνοϊό οδηγοί και τα αραιά δρομολόγια, συνθέτουν την τραγική εικόνα στα λεωφορεία της πόλης.
Ημέρα Τρίτη, ώρα 15.00, κέντρο Θεσσαλονίκης. Το λεωφορείο της γραμμής 39 που εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από το Δικαστικό Μέγαρο έως την Κηφισιά, γεμίζει ασφυκτικά από τις πρώτες κιόλας στάσεις. Στην κομβική στάση της πλατείας Αριστοτέλους, το όχημα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετατρέπεται σε κινητή υγειονομική «βόμβα». Επιβάτες στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον με μοναδικό μέτρο προστασίας την υποχρεωτική μάσκα, την ώρα που στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αυξάνεται δραματικά η πίεση στις εισαγωγές ασθενών-covid, ενώ, μόλις χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 535 κρούσματα κορωνοϊού.
Παρά τον έντονο συνωστισμό, ο οδηγός εκτελεί κανονικά το δρομολόγιό του, παρόλο που σύμφωνα με τα μέτρα του ΕΟΔΥ προβλέπεται να ακινητοποιηθεί το λεωφορείο σε περίπτωση που ξεπεραστεί το 65% της πληρότητας. Τα αντισηπτικά στα περισσότερα λεωφορεία -πλην των βασικών γραμμών- είναι από άδεια έως εξαφανισμένα.


**Απόσπασμα από ρεπορτάζ του thesstoday.gr. Δειτε εδώ το πλήρες κείμενο και φωτογραφίες μέσα από τα υπερπλήρη λεωφορεία.