Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Γιατί τελειώνει το Καφέ της Χαράς

Ολοκληρώθηκαν αυτές τις ημέρες τα γυρίσματα του επιτυχημένου Καφέ της Χαράς, αλλά υπάρχει ακόμα μια μεγάλη σειρά έτοιμων επεισοδίων που δεν έχουν προβληθεί. Μπορεί οι συντελεστές του Καφέ να χαιρέτησαν αλλήλους και να έπεσαν οι τίτλοι τέλους, αλλά θα βλέπουμε τη σειρά έως και τα μέσα του Ιουνίου περίπου. Η τηλεοπτική κωμωδία δεν διεκόπη ξαφνικά –όπως μπορεί κάποιοι να νόμισαν, συνδυάζοντας την ολοκλήρωση των γυρισμάτων με την αυθαίρετη αφαίρεση μιας σκηνής σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Αντένα, για την οποία αντέδρασαν δημοσίως οι σεναριογράφοι–, αλλά ήταν προγραμματισμένη για είκοσι επεισόδια την τρέχουσα περίοδο, πράγμα που τηρήθηκε. Αν και η επανάληψη της σειράς μετά από τριάντα χρόνια, σχεδόν με τους ίδιους ηθοποιούς, σημείωσε την προσδοκώμενη επιτυχία, οι βασικοί συντελεστές της (Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά) δεν ήθελαν εξαρχής να συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο, αν και ο Αντένα το επιθυμούσε. Όπως δεν ήθελε να έχει περισσότερα του ενός επεισόδια στο επταήμερο.

Από την περασμένη εβδομάδα μετακινήθηκε η ημέρα μετάδοσης του Καφέ από την Παρασκευή στην Τετάρτη, μετά από τις αναπροσαρμογές που έγιναν στο πρόγραμμα του Αντένα με την έλευση της Φάρμας. Η τελευταία –άλλο ένα ριάλιτι εγκλεισμού, με ό,τι κουβαλάει μαζί του το είδος– είχε υψηλή τηλεθέαση στην πρεμιέρα της περασμένης Παρασκευής (στο σύνολο 29,9%, στο δυναμικό κοινό 29,5%) και υποχώρησε αισθητά το Σάββατο, αλλά πάντα διατηρώντας αξιόλογα ποσοστά (23,9% και 24,6%). 

Το Καφέ της Χαράς περνάει στην τηλεοπτική ιστορία ως μια από τις επιτυχημένες κωμωδίες, που αφήνει στη μνήμη μας ωραίους τηλεοπτικούς χαρακτήρες: Τον φαρισαϊκό ηθικολόγο Περίανδρο Πώποτα, τον  γλωσσοπλάστη και γλωσσοδολοφόνο Φατσέα, το δραχμοφονιά μπακάλη Πολυμενέα, τον γραφικό φούρναρη αοιδό Πουλόπουλο, τον οινοπότη παπα-Τριαντάφυλλο κ.ά.