Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021

Χατζηνικολάου: «Με το ζόρι δεν γίνεται»

Ο ΙΩΣΗΦ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ REAL FM ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ – ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΟΥ ΕΠΕΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ  ΔΙΑΣΤΗΜΑ  

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες τού Harddog ότι θα επανερχόταν σήμερα, Τρίτη, ή αύριο, στην πρωινή εκπομπή τού Real fm, ύστερα από πολυήμερη και «παράξενη» απουσία του, ο Ιωσήφ Καλαμαράκης πράγματι

επανήλθε, αλλά για να δηλώσει ότι φεύγει! (Αργότερα ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε ότι με το ζόρι δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν στο πρωϊνό). Το τρίο της ζώνης 8-10, που ήταν δίδυμο έως την έλευση του Γιάννη Μιχελάκη, ξανάγινε δίδυμο αλλά με άλλη σύνθεση: Χουδαλάκης-Μιχελάκης. Ο Καλαμαράκης σε μια σύντομη παρουσία του, 2-3 λεπτών, αποχαιρέτησε τους συνεργάτες του και το ραδιοφωνικό κοινό που, όπως φάνηκε, είχε κατακλείσει τον σταθμό με ηλεκτρονικά μηνύματα. Δεν εξήγησε τους λόγους της απόφασής του και περιορίστηκε να πει ότι θα εμφανίζεται στη βραδινή ζώνη του σταθμού (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) όπου ήδη υπήρχε με το σαββατιάτικο δημοφιλές RMZ του. Από αυτήν τη ζώνη, τη βραδινή, είχε μετακινηθεί στο πρωινό από τα μέσα της περασμένης περιόδου, συμπληρώνοντας το δίδυμο Γιώργου Χουδαλάκη-Στεφανίας Κασίμη, ενώ με το πρόγραμμα της νέας περιόδου ήταν δίδυμο, πολύ ενδιαφέρον, με τον Χουδαλάκη

Οι παροικούντες τη μιντιακή πιάτσα, και ιδιαίτερα την ραδιοτηλεοπτική, είχαν  προβλέψει ότι το τρίο δεν θα ευδοκιμούσε. Το ενημερωμένο e-tetradio δημοσιεύοντας στα μέσα του Φεβρουαρίου την είδηση της προσθήκης Μιχελάκη, τη χαρακτήριζε «ακατανόητη κίνηση» και ανέφερε  ότι «τρίτο άτομο σε μία ραδιοφωνική εκπομπή, ούτε τηλεοπτικό πάνελ κουτσομπολίστικης εκπομπής να ήταν». Στην κατακλείδα πρόβλεπε:«(...) δεν θα κρατήσει και πολύ. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο θα σπάσει, αλλά δεν θα κρατήσει. Εκτός αν δεν τους ενδιαφέρει που δεν θα ακούγεται. Τότε να το διορθώσουν προσθέτοντας και τέταρτο άτομο. Γιατί όχι, δηλαδή;» (δείτε εδώ τι είχε γράψει ο Harddog συνοψίζοντας τα γεγονότα και εδώ το ρεπορτάζ και το σχόλιο του e-tetradio.gr )

Κάτι δεν πήγε καλά

Η προσωπική μας αίσθηση είναι ότι κάτι δεν πήγε καλά στη συνεργασία των τριών ατόμων. Τον τελευταίο καιρό, πριν από την απροσδόκητη απουσία του, η Καλαμαράκης φαινόταν να παρεμβαίνει λίγο, σαν να κρατούσε κάποια απόσταση –είτε ενοχλημένος από κάτι είτε επειδή ένιωθε «να μη χωράει» με τόσες φωνές που σχολίαζαν.

Θα λείψει

Το σίγουρο είναι ότι ο αποχωρήσας θα λείψει από το πρωινό του Real. Με τον Χουδαλάκη αποτελούσε ένα εξαιρετικό δίδυμο, είχαν χιούμορ, έκαναν παρεμβατικά σχόλια (όχι μονόπλευρα) και συχνά διάνθιζαν την εκπομπή με τις πλούσιες μουσικές γνώσεις τού Καλαμαράκη, από τις οποίες δεν υπολειπόταν πολύ ο Χουδαλάκης. Περισσότερο θα λείψουν τα ηχητικά που ετοίμαζε ο Καλαμαράκης και που έκαναν πιο ενδιαφέρουσα, πιο… έγχρωμη και ζωντανή, μια εκπομπή επικαιρότητας και λόγου.

Ό,τι κάτι έτρεχε με το τρίο, το συνόψισε εδώ ο Harddog στο χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του, παραθέτοντας τις πολύ χαρακτηριστικές αναφορές τού Χαουδαλάκη. 

Χατζηνικολάου: «Με το ζόρι δεν γίνεται»

Μετά τις 10, που πήρε το μικρόφωνο για την εκπομπή του ο Νίκος Χατζηνικολάου, φαίνεται ότι τα μηνύματα για την αποχώρηση συνεχίζονταν σε βαθμό που τον ανάγκασαν να απαντήσει. Είπε ότι εκείνος δεν είναι διευθυντής του σταθμού για να παίρνει τις αποφάσεις (υπερβολικό ακούγεται…) αλλά είναι ο Γιώργος Χουδαλάκης, και ότι η απόφαση αποχώρησης ήταν του ίδιου του Ιωσήφ Καλαμαράκη. «Με το ζόρι δεν γίνεται» ανέφερε και πρόσθεσε παραλλαγμένη τη λαϊκή ρήση για το αν δεν θέλει η νύφη και ο γαμπρός. «Να του στείλετε τα παράπονά σας το βράδυ, στην εκπομπή που θα έχει Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή» είπε. Πρόσθεσε ότι εκείνος ήταν που πίεσε τον Καλαμαράκη να ανέβει από τη βραδινή στην πρωινή ζώνη. Και απαντώντας σε προφανή σχόλια μηνυμάτων για την προσθήκη εν μέσω περιόδου τού Γιάννη Μιχελάκη, με τη δεδομένη πολική προέλευση, είπε ότι από τότε που έφυγε ο Γιώργος Τράγκας αυτή η ζώνη είχε δύο παρουσιαστές με διαφορετική πολιτική άποψη ο καθένας.