Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Η Μαριάννα ήταν το άκρως αντίθετο των «ριαλιτάδων» παρουσιαστών

ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΛΕΘΕΣΗΣ ΕΙΧΕΙ «Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ» 

Η νέα εκπομπή τού Αντένα με την Μαριάννα Τουμασάτου, την Πέμπτη και κάθε Πέμπτη, ήταν εισβολή ποιότητας στην ελληνική τηλεόραση. «Η φωτογραφία της ζωής μου» μοιάζει με φωτεινή δέσμη που διασχίζει την σκοτεινή πλευρά του τηλεοπτικού φεγγαριού, την πλευρά τών

κάθε είδους ριάλιτι, κάποια από τα οποία είναι άθλια –το κατακάθι της κακογουστιάς και της αισθητικής φτήνιας. Έξυπνη ιδέα, μοναδική στην τηλεοπτική ιστορία μας, που δεν επαναλαμβάνει προηγούμενες απόπειρες, και με εξαιρετική παρουσίαση, που ξεφεύγει από κάθε καλούπι. Η Μαριάννα ήταν το άκρως αντίθετο των «ριαλιτάδων» παρουσιαστών. Σεμνή, ευαίσθητη, ευσυγκίνητη, γλυκιά και ανθρώπινη σε αυτήν την πλεύση κόντρα στο ποτάμι τού χρόνου που κάνει μαζί με τους καλεσμένους της και τις φωτογραφικές στιγμές τους. Η ίδια, πριν από την πρεμιέρα δήλωσε ότι στα τριάντα χρόνια τηλεόρασης που κάνει, για πρώτη φορά είχε τόσο άγχος. Ένα άγχος εξαιρετικά δημιουργικό, θα πούμε εμείς.

Πώς πήγε από πλευράς τηλεθέασης

«Η Φωτογραφία της ζωής μου» πήρε τη θέση της «Φαμίλιας» που προβαλλόταν κάθε Τετάρτη και Πέμπτη και μετακινήθηκε στο Σαββατοκύριακο. Την αμέσως προηγούμενη Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, είχε ποσοστό τηλεθέασης 17% και στο σύνολο και στο δυναμικό κοινό, αλλά την αμέσως προηγούμενη μέρα (Τετάρτη) κατάγραψε12,2% και 12,6% αντιστοίχως, ποσοστά γύρω από τα οποία συνήθως κινείται. 

Η ποιοτική εκπομπή της Μαριάννας Τουμασάτου ήταν τόλμημα για την ώρα που προβάλλεται. Λογικά δεν αναμένονταν εντυπωσιακά ποσοστό –και πράγματι δεν είχε. Κινήθηκε σε ένα αξιοπρεπές 12,7% συνολικά και 11,6% στο δυναμικό κοινό. Μακάρι «Η Φωτογραφία της ζωής μου» να είναι και στη συνέχεια τόσο καλή όσο στην πρεμιέρα (ειδικά το κομμάτι με τον 90χρονο Ακριβό Τσολάκη, εμπειρογνώμονα αεροπορικών δυστυχημάτων) και μακάρι να βελτιώσει τα ποσοστά της.