Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Αυτός που έλεγε ότι κινδυνεύαμε από τον ιό όσο σε ένα τροχαίο...

Όταν θα περάσει το κύμα τού ιού που σαρώνει τον κόσμο, στην άμπωτη, στην απόσυρση των νερών, θα έχουν σβηστεί οι ώρες και οι μέρες αγωνίας. Θα έχει αποδυναμωθεί στη μνήμη ή εκκένωση ολόκληρων νοσοκομείων για να παραχωρηθούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, θα έχει ξεχαστεί η υπερκόπωση γιατρών και νοσηλευτών, η αγωνία στις ΜΕΘ, οι θάνατοι, η απελπισία. Και τότε θα κυριαρχήσουν αυτοί που με τον τρόπο τους κινήθηκαν αντίθετα με όλες τις προσπάθειες, που έσπειραν και καλλιέργησαν την αμφιβολία, που τροφοδότησαν τη σύγχυση. Θα κυριαρχήσουν στις αφηγήσεις οι συνωμοσιολογίες, οι υπόνοιες και οι αρνητές. Τότε αυτοί (ακόμα και οι άσχετοι ιατρικά) θα κατέχουν τη μοναδική αλήθεια, θα μιλούν για υπερβολές σε κάτι που ήταν σαν τη γρίπη, θα αναφέρονται στο μεγάλο κόλπο των φαρμακευτικών, θα λένε ό,τι έλεγαν και τις ώρες της βαθιάς κρίσης. Και κάποιοι άλλοι, που έπαιξαν και εκείνοι τον ρόλο τους, θα υποστηρίζουν ότι «αυτοί τα είπαν».

Ένα δείγμα το έχουμε ήδη: τα είχε πει αλλά δεν τους άκουσαν... Όμως το δημοσίευμα με τίτλο «Έπεσε μέσα σε όλα», δεν μας αναφέρει τι έλεγε ο καθηγητής Ιωαννίδης, και πού δεν έπεσε μέσα, πριν από έναν χρόνο μιλώντας στο Fox News, όπως γράφτηκε από πάρα πολλά έγκυρα σάιτ, μεταξύ των οποίων (για του λόγου το αληθές), το in.gr, το lifo.gr, το protagon.gr, το iefimerida.gr. Θυμηθείτε τι μας διαβεβαίωνε ο καθηγητής για τον ιό:

«Η πλειονότητα του πληθυσμού διατρέχει ελάχιστο κίνδυνο, όσο κινδυνεύετε να σκοτωθείτε ενώ οδηγείτε από το σπίτι στη δουλειά και ξανά πίσω».

Πόσα τροχαία πρέπει να γίνουν στη διαδρομή δουλειά-σπίτι για να πεθαίνουν κάθε μέρα 50, 60 ή 100;