Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021

Νέοι: Ποιο ποδόσφαιρο;

«Αν παγκοσμίως το 40%+ των νέων 13-23 ετών αδιαφορεί για το ποδόσφαιρο, σκέφτομαι ποιο είναι το ποσοστό των νέων Ελλήνων που αδιαφορούν για το σημερινό ποδοσφαιρικό προϊόν που παράγει το πρωτάθλημα της πατρίδας τους». Αυτό αναρωτιέται ο Βασίλης Σαμπράκος, αναφερόμενος σε διαπίστωση διεθνούς συνεδρίου για το ποδόσφαιρο. Σε άρθρο του στο gazzetta.gr επισημαίνει: 

«Το γράφω και το ξαναδιαβάζω, για να το χωνέψω: περισσότεροι από 4 στους 10 νέους σήμερα στον πλανήτη δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο. Κάποτε οι σύλλογοι ανταγωνίζονταν ο ένας τον άλλο στην προσπάθειά τους να κερδίσουν νέους και περισσότερους οπαδούς. Σήμερα ανταγωνίζονται πλατφόρμες σαν το Netflix, τις social media πλατφόρμες σαν το Facebook και το YouTube, και το online gaming που αιχμαλωτίζει τα παιδιά». 

Σε τι ύψος φτάνει το ποσοστό των Ελληνόπουλων που αδιαφορούν για το ποδόσφαιρο; Ο αρθρογράφος, έχοντας σχετική εμπειρία από τη συνεισφορά του σε σχετικές έρευνες, εκτιμά: 

«Όσα ζω στην διάρκεια των τελευταίων ετών με πείθουν ότι σε μια αντίστοιχη έρευνα στην ελληνική κοινωνία θα αποδεικνυόταν ότι το ποσοστό αγγίζει ή και ξεπερνά το 50% - αυτό άλλωστε έχω διαπιστώσει και μέσα από πανεπιστημιακές έρευνες, ποιοτικές και ποσοτικές, στις οποίες έχω συνεισφέρει».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Βασίλη Σαμπράκου στο gazzetta.gr .