Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

«Αν εσείς δεν θέλετε, εγώ φτιάχνω την εκπομπή με τρεις τραγουδιστές και τρεις ποδοσφαιριστές που δεν πληρώνω»

«Στις προάλλες είπα στην ΕΡΤ ότι θα σταματήσω την εκπομπή γιατί με τα λεφτά που μου δίνει δεν βγαίνω, και μου απάντησαν "όχι, μην την σταματήσεις, βρες ηθοποιούς που να μην πληρώνονται"». Τα λόγια αυτά αποδίδονται σε έναν από τους πρώτους μεγάλους παραγωγούς της ελληνικής τηλεόρασης, τον Κύπριο Ρήσο Κυριακίδη. Αφορούν μια παλιά ιστορία η οποία γίνεται επίκαιρη με όσα συμβαίνουν στην καλλιτεχνικό χώρο και, ιδιαίτερα, μετά την άρνηση που πρόβαλε η Μαντώ στην πρόταση να πάρει μέρος σε  μουσική εκπομπή χωρίς αμοιβή. Ο τηλεοπτικός παραγωγός είπε αυτά σε ηθοποιούς που ζήτησαν στοιχειώδη αμοιβή για τη συμμετοχή τους στην επιτυχημένη εκπομπή «Τα τετράγωνα των αστέρων» με παρουσιάστρια τη Μαρία Αλιφέρη (φωτό). Και εκείνοι τον κατάγγειλαν με επιστολή τους στον Τύπο.

«Αν εσείς δεν θέλετε , εγώ την φτιάχνω την εκπομπή παίρνοντας τρεις τραγουδιστές και τρεις ποδοσφαιριστές που δεν τους πληρώνω. Τέλος πάντων σας δίνω 30.000 (σημ.: για εννέα ηθοποιούς) να τις μοιραστείτε. Άμα θέλετε να είστε στο πλατό σε 5’  αλλιώς θα ματαιώσω την εκπομπή».

Την περίεργη και απίστευτη ιστορία ζωντανεύει το μπλογκ Πασατέμπος, του Άγγελου Μενδρινού, που με το πλούσιο αρχείο του μας πληροφορεί για γεγονότα και πρόσωπα που δεν πρέπει να ξεχαστούν. 

Δείτε εδώ, στο pasatempo.wordpress.com, το θέμα με όλες τις λεπτομέρειες και μαζί τα ονόματα των ηθοποιών (ανερχόμενων τότε, γνωστών αργότερα) που τόλμησαν να καταγγείλουν το γεγονός. Το έκαναν χωρίς να υπολογίζουν το κόστος της αντιπαράθεσης με έναν ισχυρό καλλιτεχνικό παράγοντα της εποχής και έδιναν στη δημοσιότητα την τακτική της ΕΡΤ, την οποία εμμέσως έθιγαν.