Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021

Η δημοσιογραφική πιάτσα μετράει...

Ο αναγνώστης, ο τηλεθεατής, ο ακροατής είναι αυτός που ψηλώνει τον δημοσιογράφο –κάποιες φορές με λάθος κριτήρια. Η πιάτσα, όμως, είναι αυτή που τον γραδάρει. Τη δημοσιογραφική πιάτσα δεν την ξεγελάς και σε μετράει με το υποδεκάμετρο. Εκείνη σε καταξιώνει ή σε απορρίπτει. Φαίνεται πώς τούτο το μπλογκ δεν βρίσκεται, τουλάχιστον, στην απόρριψη, αλλά στην αποδοχή. Τρία σχόλια (τα δύο από δημοφιλείς έγκυρους μιντιακούς ιστότοπους, το ένα από διαχειριστή μπλογκ που διαθέτει πολύτιμο αρχειακό υλικό), σχετικά με τα δέκα χρόνια ζωής του Harddog, μας κάνουν να νιώθουμε πιο βολικά μέσα στις αδιάκοπες (χρόνια τώρα) αυτοκριτικές ανησυχίες μας -νομίζουμε δημιουργικές, πάντως. Αρχικά σκεφτήκαμε να μην τις δημοσιεύσουμε, από ειλικρινή σεμνότητα, αλλά μετά το θεωρήσαμε, αν το κάναμε, απρέπεια απέναντι σε τρεις σοβαρές δημοσιογραφικές φωνές (τις εκτιμά ιδιαίτερα ο «χώρος») που μας τίμησαν. Έτσι:

**Οι Zoornalistas έγραψαν: «Δέκα χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο έκλεισε το μπλογκ του Harddog -για εμάς το πιο τίμιο και καθαρό μπλογκ. Δείτε τι γράφουν οι ίδιοι για τα δέκατα γενέθλιά τους:» (ακολουθεί αναδημοσίευση του δικού μας επετειακού κειμένου). 

** To e-tetRadio (που επίσης αναδημοσιεύει το κείμενό μας) έγραψε: «Ενα πολύ καλό blog για τα media, πολύ καλά ενημερωμένο, συμπλήρωσε 10 χρόνια δημοσιογραφικής παρουσίας (…) Έγκυρο και έγκαιρο (…) Ειλικρινείς ευχές και από το e-tetRadio για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση».

** Ο Άγγελος Μενδρινός, διαχειριστής του πολύ καλού μπλογκ, με το πλουσιότατο αρχείο Τύπου, του pasatempo.wordpress.com, έγραψε: «Δέκα χρόνια τώρα μας κρατά συντροφιά, μας προσφέρει υλικό που δεν βρίσκουμε εύκολα στα άλλα, γενικής στόχευσης site. Κι όπως όλα τα διαμάντια είναι κρυμμένο μέσα στην άμμο της ενημέρωσης. Για όσους δεν το έχουν ανακαλύψει έφθασε η ώρα...»

Θερμές ευχαριστίες σε όλους. Το κύρος και ο λόγος του μας τιμά.  

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)