Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Η Έλλη Στάη στα Νέα για τη σεξουαλική παρενόχληση που είχε περιγράψει και στον Α. Σρόιτερ για τον Alpha

Πατήστε με τον κέρσορα για μεγέθυνση της εικόνας
Τα Νέα συνεχίζοντας τις ομολογίες γυναικών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που συνέβησαν πριν από χρόνια, ή και δεκαετίες, φιλοξενούν σήμερα τη μαρτυρία της Έλλης Στάη που δέχτηκε επίθεση μέσα σε πολιτικό γραφείο. Περιγράφοντας την αντίδρασή της αναφέρει: «Άνοιξα την πόρτα και έφυγα τρέχοντας». Πρόκειται για την ίδια αποκάλυψη που είχε κάνει η Έλλη Στάη στον Alpha, στην «Αυτοψία» τού Αντώνη Σρόιτερ για το ελληνικό #Me Too, πριν ακριβώς τρία χρόνια, τον Ιανουάριο του 2018. Ο Harddog είχε δημοσιεύσει (εδώ το λινκ) αποσπάσματα από τις αποκαλύψεις της Έλλης Στάη. Μαζί, είχε αναφερθεί σε μια παλιά ιστορία σφοδρού συναινετικού έρωτα γυναίκας ρεπόρτερ σε υπουργικό γραφείο –μια ιστορία που ενέπνευσε τη μυθοπλασία σε βιβλίο. Έγραφα τότε ο HD:

«Η Έλλη Στάη αναφέρεται σε έναν πολιτικό ("πολύ μεγάλο και πολύ παλιό", διευκρίνισε) που, "στην απόλυτη ψύχρα", όπως είπε, της την "έπεσε" όταν πήγε να του πάρει συνέντευξη. Δηλώνει συγκεκριμένα: "Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από παλαιό πολιτικό, πολύ μεγάλο όνομα, ο οποίος μου την έπεσε κανονικά μες στο γραφείο". Τι έκανε μετά από αυτό η δημοσιογράφος; Δεν πήρε την προγραμματισμένη συνέντευξη και έφυγε». 

Σε εκείνη την τηλεοπτική συνέντευξη με τον Αντώνη Σρόιτερ, η Ελλη Στάη αναφέρθηκε και στην πρώτη εφημερίδα στην οποία εργάστηκε όπου, καθώς περνούσε στα γραφεία, άκουγε τον ήχο των σχολίων των συναδέλφων για το σωματότυπό της και για ένα συγκεκριμένο –προφανές– σημείο, που κοιτάνε συνήθως όλοι (ή σχεδόν όλοι) οι άντρες: «Δεν υπάρχει περίπτωση να σου πω τι ακριβώς άκουγα, μία λέξη άκουγα. Άστο τώρα…». Αλλά μετά ανάφερε ότι η λέξη αρχίζει από «Ο», όχι στην καθομιλουμένη... Ποια, όμως, ήταν η πρώτη εφημερίδα που δούλεψε η νεαρή τότε Έλλη;  

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)