Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020

Η υποκρισία του ομοφοβικού ευρωβουλευτή

Με ποιους και πόσους κοιμάται ένας πολιτικός στο κρεβάτι του αποτελεί θέμα που εμπίπτει στην ιδιωτική του σφαίρα και δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν στην φιλελεύθερη Ευρώπη. Εκτός αν στο δημόσιο βίο του προσποιείται το αντίθετο και μάλιστα σε ακραίο βαθμό. Τότε ο ιδιωτικός βίος ενός πολιτικού γίνεται πολιτικό ζήτημα. ‘Ετσι κάπως, σε πολιτικό ζήτημα έχει αναχθεί τις τελευταίες μέρες η ιδιωτική ζωή του Ούγγρου ευρωβουλευτή Γιόζεφ Σάγερ. Ο Σάγερ είναι γνωστός για τις αυστηρές και υπερσυντηρητικές του θέσεις κατά της ομοφυλοφιλίας στη χώρα του. Μάλιστα είναι ένας από τους εμπνευστές του νέου, συντηρητικού ουγγρικού Συντάγματος του 2010, το οποίο πρεσβεύει τις χριστιανικές αξίες του κυβερνώντος κόμματος Fidesz και το οποίο περιλαμβάνει και ένα ομοφοβικό άρθρο περί οικογένειας.

Συνιδρυτής του κόμματος του Βίκτορ Όρμπαν

Την περασμένη Παρασκευή (27 Nοεμβρίου) ο Σάγερ, έμπιστος του Όρμπαν, βρέθηκε σε ένα απαγορευμένο, λόγω των περιορισμών που ισχύουν για τον κορωνοϊό, σεξ πάρτι στις Βρυξέλλες. Τα βελγικά ΜΜΕ το αποκαλούν «gangbang», πάρτι με σεξ μόνο για άνδρες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, δώδεκα άτομα φέρονται να συμμετείχαν στο επίμαχο πάρτι, σε σπίτι πάνω από γκέι μπαρ. Οι γείτονες παραπονέθηκαν για τον θόρυβο κι έτσι επενέβη η αστυνομία, η οποία στη συνέχεια ζήτησε τα στοιχεία των ανδρών. Όταν έφθασε η βελγική αστυνομία, ο Σάγερ διέφυγε ημίγυμνος από ένα παράθυρο και κατέβηκε από την υδροροή. Λίγο αργότερα συνελήφθη τραυματισμένος, χωρίς ταυτότητα και με χάπια έκσταση στο σακίδιό του (...)

Δείτε εδώ τη συνέχεια του άρθρου του Κένο Βέρσεκ (σε επιμέλεια Δήμητρας Κυρανούδη) στο dw.com, στο σάιτ της Ντόιτσε Βέλε. Τίτλος του «Σκάνδαλο υποκρισίας ταρακουνά το σύστημα Όρμπαν»