Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020

Τότε που η Ακρίτα περίμενε απόλυση

Τον Αύγουστο του 2017 ο ΔΟΛ περνούσε, μετά από πλειστηριασμό, στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στις 10 του μήνα, όταν ετοιμαζόταν το τελευταίο φύλλο πριν από την οριστική μεταβίβαση, οι εργαζόμενοι είχαν κληθεί στο μέγαρο της Μιχαλακοπούλου για να παραλάβουν τις απολύσεις τους. Ουδείς ήξερε ποιοι θα έμεναν (οι πληροφορίες μιλούσαν για, κατ’ αρχάς, 25 άτομα), κανείς ποιοι θα συνέχιζαν. Στιγμές αβεβαιότητας και αγωνίας. Η Έλενα Ακρίτα εκείνες τις ώρες, που όλοι και όλα ήταν υπό κρίση, δεν φοβήθηκε να βγει μπροστά, να μιλήσει και να γράψει. «Τις απολύσεις μας από τον ΔΟΛ θα παραλάβουμε από το ΘΥΡΩΡΕΙΟ σήμερα και αύριο» έγραφε σε μια από τις αναρτήσεις της στο φβ. «Περιμένουμε στοιβαγμένοι στο θυρωρείο και κανένας δεν έχει εμφανιστεί να μας απολύσει», ανέφερε σε άλλη και μιλούσε για, ουσιαστικά, διαπόμπευση των εργαζομένων. Δύο από τις τότε αναρτήσεις της ακολουθούν: 

Η ΠΡΩΤΗ: «Νάτα τα ωραία! Τις απολύσεις μας από τον ΔΟΛ θα παραλαβουμε από το ΘΥΡΩΡΕΙΟ σήμερα και αύριο. Εάν κάποιος συνάδελφος είναι π.χ. άρρωστος, ο Διαχειριστής θα του τη στείλει με δικαστικό επιμελητή στο σπίτι και θα τη θυροκολήσει - για να το μάθουν και οι γείτονες ότι μας απέλυσαν. Όταν η νομική υπηρεσία πρέπει να εκτελέσει μια απόλυση, χρησιμοποιεί ΚΑΙ αυτόν τον τρόπο. Της διαπόμπευσης. Πρέπει να διασφαλίσει ότι ο παθών έλαβε γνώση του εξωπετάγματός του από μια επιχείρηση, ώστε να μην έχει πλέον καμιά υποχρέωση απέναντί του από μια συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά. Εσείς τα νεάκια σας». 

Η ΔΕΥΤΕΡΗ: «Κοντεύει 12:30 και κανένας δεν έχει εμφανιστεί να μας... απολύσει ακόμα. Περιμένουμε στοιβαγμένοι στο θυρωρείο κι ούτε ένας δεν έχει πει "ρε γαμωτο αρκετά έχουν τραβήξει αυτοί οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Αν μη τι άλλο ας εχουμε την τσιπα να τους...απολύσουμε στην ώρα τους».

Γιατί την πέφτουν στην Έλενα;

Με αυτόν τον τίτλο, ο Harddog είχε δημοσιεύσει τον Μάρτιο του 2019 θέμα με αφορμή λεκτική επίθεση που είχε δεχτεί από τον συγγραφέα Γιώργο Χρονά. Σε εκείνο το θέμα, υπήρχε και άποψη το Άρη Σκιαδόπουλου για την Ακρίτα. 
Δείτε εδώ εκείνο το δημοσίευμα του μπλογκ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Παλαιό στέλεχος του ΔΟΛ για την περίπτωση Νέων και Έλενας Ακρίτα...