Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

«Πιστεύετε ότι αν κυβερνούσε ο Σύριζα θα αντιμετώπιζε την πανδημία καλύτερα, ίδια ή χειρότερα από τη ΝΔ;»

Μόνο το 33% των Ελλήνων, όλων των ηλικιών, που ρωτήθηκαν, θα εμβολιαστούν αμέσως για την προστασία από τον κορωνοϊό. Αυτό το αποτέλεσμα προκύπτει από έρευνα της Alco που έγινε από 3 έως 9 Δεκεμβρίου για λογαριασμό του Open και μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού την Πέμπτη. Το ποσοστό αυτών που δεν θα εμβολιαστούν αμέσως, πέφτει στο μόλις 9% για τις ηλικίες 16-24 ετών, ενώ στην κατηγορία άνω των 65 ετών το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν αμέσως ανεβαίνει στο 51%

Το 64% πιστεύει ότι η ειδική επιτροπή των επιστημόνων για τον κορωνοϊό κάνει καλά τη δουλειά της και το 24% ότι δεν την κάνει. Το 40% απαντά «ναι» στο ερώτημα «Είστε ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας;», αλλά το ποσοστό στο ίδιο ερώτημα ήταν 84% τον Μάιο.

Στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι αν κυβερνούσε ο Σύριζα θα αντιμετώπιζε την πανδημία καλύτερα, ίδια ή χειρότερα από τη ΝΔ» το 17% απαντά «καλύτερα», το 38%  «χειρότερα», το 35% «ίδια», ενώ στο 10% δεν απαντά.