Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020

Παλαιό στέλεχος του ΔΟΛ για την περίπτωση Νέων και Έλενας Ακρίτα...

Η λογική στο σχόλιο της Ελενας Ακρίτα που λογοκρίθηκε στα Νέα είναι λίγο, τι λίγο δηλαδή, φουλ καφενειακή. «Ναι, μιλάτε και εσείς που...». Ναι, μιλάτε και εσείς που πήρατε αυτό το πέναλτι κ.λπ. κ.λπ., τα ξέρουμε και άκρη δεν βρίσκουμε. Κρίμα. Περίμενα από μια πένα σαν της Ακρίτα κάτι ανώτερο. Αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι το σχόλιό της δεν κόπηκε για αυτό τον λόγο από τα Νέα. Κόπηκε γιατί ήταν εκτός «γραμμής». Και αυτό, όχι, δεν είναι δικαίωμα κανενός διευθυντή ή εκδότη, τουλάχιστον σύμφωνα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Αν το άρθρο δεν έχει νομικής φύσεως θέματα, που σιγά μην είχε, και όταν το άρθρο υπογράφεται από μια βαριά πένα, με τακτική παρουσία, το βάζεις. Και εφόσον δεν συμφωνείς, φροντίζεις με την υπόλοιπη αρθρογραφία σου να το αποδομήσεις. 

Και ειδικά αυτό το άρθρο είναι πολύ εύκολο να το αποδομήσεις. Αν το δημοσιεύσεις. Αν το κόψεις, του δίνεις πολύ μεγαλύτερη αξία.

Elementary, my dear Watson.

* Εκτός αν κόπηκε επειδή συμφωνούσε με τον διευθυντή του Βήματος, που δύο ημέρες πριν έγραψε πάνω κάτω το ίδιο. Αυτό το καταλαβαίνω, δεν αντέχεται. Και εν πάση περιπτώσει έχει μια εσάνς απο το ένδοξο παρελθόν του πάλαι ποτέ συγκροτήματος...

Στέλιος Σοφιανός
(Σχόλιό του στον τοίχο του, στο fb. Ο Στ. Σ. υπήρξε για πολλά έτη ένα από τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη του ΔΟΛ)