Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020

Κοίτα ποιος μιλάει!

Έχει χαρακτηρίσει τις στατιστικές για την covid-19 «τρομοκρατικές», έχει υποστηρίξει ότι «στο νοσοκομείο πρέπει να βρίσκονται μόνο οι διασωληνωμένοι ασθενείς», έχει διακηρύξει ότι «...εξάλλου, εάν όλοι φοράμε μάσκα θα κάνουμε κακό χωρίς λόγο γιατί θα λείψουν μάσκες από τους γιατρούς», έχει φωνάξει ότι προτιμά να μη διαδίδει «ιστορίες τρόμου» και «fake news», έχει αποφανθεί ότι «η νόσος έχει θνητότητα συγκρίσιμη μιας σοβαρής εποχικής γρίπης», έχει αναφέρει ότι «τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Covid-19 είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα από ό,τι φοβόμασταν αρχικά» και έχει συστήσει την περασμένη άνοιξη στους πολιτικούς (άρθρο του στoυς Sunday Times) «να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι οι χειρότεροι φόβοι μας έχουν περάσει»!
Όλα αυτά, και πολλά άλλα που έχει πει, δεν εμποδίζουν τον καθηγητή-σημαία των αρνητών τών μέτρων για τον κορωνοϊό, τον Γιάννη Ιωαννίδη, να γίνεται τώρα τιμητής τών άλλων για την εξάπλωση του φονικού ιού (αυτού που τον σύγκρινε με «μια σοβαρή εποχική γρίπη»). Και σήμερα, μιλώντας στη Δημοκρατία, ρίχνει «βόμβες» και κάνει την εκτίμηση (που προβάλλεται τόσο έντονα) ότι «πάμε ολοταχώς για 10.00 νεκρούς», ίσως για να επιβεβαιωθεί το παλιότερα ρηθέν από τον καθηγητή ότι η έκταση των συνεπειών από τα μέτρα μπορεί να ισοδυναμούν με «μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή». 

Όλα αυτά που έχει υποστηρίξει προκάλεσαν το κύμα των αρνητών το οποίο αποδεικνύεται (μαζί με τα  αναμφισβήτητα πολιτικά λάθη) καταστροφικό. Άλλωστε, ο ίδιος έχει πει ότι έστω και αν η αποδοχή τους γίνει από τους πολίτες σε ποσοστό 90%, τα μέτρα θα καταρρεύσουν. Αλλά οι δικές του θέσεις, έχουν συμβάλει πολύ στη διαμόρφωση του υπόλοιπου 10%, αυτού δηλαδή που οδηγεί στην κατάρρευση και σε καθημερινές εκατόμβες. 

**Τα αποσπάσματα δηλώσεων ή γραπτών τού Γιάννη Ιωαννίδη έχουμε πάρει από θέμα τού protagon.gr (Μάιος) και  από άρθρο τού Γιώργου Καραμπελιά στο huffingtonpost.gr (Νοέμβριος)