Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020

Όταν ο Πάολο Ρόσι φωτογραφήθηκε στο Αγκίστρι

Δυστυχώς μέσα σε δύο εβδομάδες έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλες μορφές του διεθνούς ποδοσφαίρου. Στις 25/11/2020 απεβίωσε ο Μαραντόνα και στις 10/12/2020 τον ακολούθησε ο Ρόσι. Αμφότεροι ήταν αντίπαλοι στο πρωτάθλημα Ιταλίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 (Ιταλία – Αργεντινή 2-1, 29/6/1982), κορυφαίοι στα Μουντιάλ που κατέκτησαν (ο Ιταλός το 1982 και ο Αργεντινός το 1986). Η άποψη του γράφοντος είναι ότι πρόκειται για τους τελευταίους οι οποίοι πήραν Παγκόσμιο Κύπελλο σχεδόν μόνοι τους. Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Πάολο Ρόσι είχε επισκεφτεί το Αγκίστρι, νησί του Σαρωνικού. 

Ήταν το καλοκαίρι του 2016 όταν ο γράφων βρέθηκε στη συγκεκριμένη νήσο και είχε την τύχη να συναντήσει τον σπουδαίο παλαίμαχο επιθετικό (φωτό). Ο Ρόσι φιλοξενήθηκε μαζί με την οικογένειά του (η σύζυγός του είναι δημοσιογράφος) από συμπατριώτες του οι οποίοι μένουν μόνιμα εκεί. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, εξέφρασε το θαυμασμό του για το Αγκίστρι και την Ελλάδα γενικότερα. 

Επίσης μου είπε ότι από τότε που έπαιζε στην Γιουβέντους μαζί με τον Μισέλ Πλατινί, περίμενε ότι κάποια μέρα ο Γάλλος θα έπαιρνε μεγάλη θέση στα διοικητικά όργανα του ποδοσφαίρου όπερ και εγένετο. Ο Πλατινί έγινε Πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ. Εννοείτε ότι τον έκανα να θυμηθεί τα παλιά τονίζοντάς του ότι είμαι φίλαθλος της Βραζιλίας. Οι εντυπώσεις που άφησε τόσο σε μένα όσο και στον κόσμο που τον πλησίασε μόνο καλές ήταν. Ευγενικός, ευδιάθετος, προσιτός, χαμογελαστός, χωρίς ίχνος βεντετισμού και χωρίς τουπέ. 
Καλό σου ταξίδι Πάολο Ρόσι. 

Χρήστος Παπαθεοφάνους
(Δημοσιεύτηκε στο new-economy.gr, μαζί με βίντεο από την καριέρα του ποδοσφαιριστή. Θα  βρείτε εδώ)