Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020

Επιστρέφοντας στον Λευκό Οίκο η μαγκιά του είχε χαθεί...

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΧΑΣΕ 

«Οι ώμοι του και το κεφάλι του χαμήλωσαν (…) Καθώς έμπαινε από την πλαϊνή πόρτα του Λευκού Οίκου αργά το απόγευμα, η ‘‘μαγκιά’’ του είχε χαθεί». Ο λόγος για τον Ντόναλντ Τραμπ και τις στιγμές που έμαθε οριστικά την ήττα του –αυτήν την ήττα που εξακολουθεί να μην παραδέχεται σαν ζαβολιάρικο, κακομαθημένο, εγωπαθές παιδί. Εκείνες τις στιγμές περιγράφει η Τάρα Μακέλβι, ανταποκρίτρια του BBC, μέλος της μικρής

ομάδας Τύπου του Λευκού Οίκου που ταξιδεύει πάντα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Το θέμα δημοσιεύεται στο lifo.gr με τίτλο «Ήμουν με τον Τραμπ την ημέρα που έχασε». Αποσπάσματά του αναδημοσίευε παρακάτω: 

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχω δει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε καλές και κακές μέρες. Αλλά στις 7 Νοεμβρίου, την ημέρα που έχασε τις εκλογές, η μέρα δεν ήταν σαν καμιά άλλη», γράφει στο άρθρο της η ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου, Tara McKelvey.   

Ντυμένος με μαύρο αδιάβροχο, σκούρο παντελόνι και λευκό καπέλο MAGA, ή «Make America Great Again», ο πρόεδρος έφυγε από τον Λευκό Οίκο λίγα λεπτά πριν από τις 10:00. Είχε περάσει το πρώτο μέρος της ημέρας του γράφοντας tweet για «απάτη» στις εκλογές.   

Μπήκε σε ένα όχημα και κατευθύνθηκε προς το γκολφ κλαμπ του, Trump National της Βιρτζίνια, περίπου 40 χλμ. από τον Λευκό Οίκο. Εκείνη τη στιγμή, είχε έναν αέρα αυτοπεποίθησης. Ήταν μια υπέροχη μέρα, ιδανική για γκολφ και επρόκειτο να την περάσει στο κλαμπ. Όμως οι άνθρωποι που δούλεψαν γι' αυτόν φαινόταν να είναι στα όρια τους. «Πώς είσαι;» Ρώτησα έναν από τους υπαλλήλους. «Ωραία», είπε. Χαμογέλασε, αλλά το βλέμμα της χαμήλωσε. Ο Λευκός Οίκος υπέστη κάποιο τραύμα το διάστημα μέχρι τις εκλογές. Ήταν μόνο την Τρίτη, αλλά έμοιαζε σαν μια ολόκληρη ζωή πριν. Πολλά από τα γραφεία στη Δυτική Πτέρυγα ήταν άδεια όταν περπατούσα στο κτίριο το Σάββατο το πρωί. Αρκετοί υπάλληλοι έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό και ήταν εκτός γραφείου. Άλλοι βρίσκονταν σε καραντίνα.   

Στη συνέχεια,  περίπου στις 11:30, ενώ ο πρόεδρος βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του, το BBC και τα δίκτυα των ΗΠΑ άρχισαν να μιλούν για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. Καθόμουν σε ένα ιταλικό εστιατόριο περίπου ένα μίλι από το κλαμπ όταν άκουσα τα νέα. Είμαι μέλος της ομάδας Τύπου του Λευκού Οίκου, μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων που ταξιδεύουν πάντα με τον πρόεδρο. Όλοι τον περιμέναμε να βγει από το κλαμπ. Μετά από αρκετές ώρες αναμονής στο γκολφ κλαμπ, ο Τραμπ μπήκε σε ένα σκούρο τζιπ για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. «Είναι τοξικός», φώναξε μια γυναίκα έξω από το εστιατόριο {…}

{…} Η αυτοκινητοπομπή του προέδρου κινήθηκε μέσα από τη Βιρτζίνια, και εγώ ήμουν σε ένα φορτηγό που απέφυγε παρά λίγο ένα ατύχημα στο Fairfax County Parkway. Οι σειρήνες έκλεισαν. Όσο πλησιάζαμε στον Λευκό Οίκο, τόσο μεγαλύτερο ήταν το πλήθος: οι άνθρωποι βγήκαν έξω για να γιορτάσουν το τέλος του. Κάποιος ύψωσε ένα πλακάτ «Εσείς χάνετε και όλοι εμείς κερδίζουμε».   

Στη συνέχεια φτάσαμε στον Λευκό Οίκο και ο Τραμπ μπήκε από μια πλαϊνή πόρτα, μια είσοδο που σπάνια χρησιμοποιούν οι πρόεδροι. Οι ώμοι του και το κεφάλι του χαμήλωσαν. Μας κοίταξε και ύψωσε τον αντίχειρά του. Το έκανε με μισή καρδιά. Δεν σήκωσε το χέρι του ψηλά ούτε ύψωσε την γροθιά του, όπως συχνά έκανε. {…}

{…} Καθώς έμπαινε από την πλαϊνή πόρτα του Λευκού Οίκου αργά το απόγευμα, η «μαγκιά» του είχε χαθεί, καταλήγει η Tara McKelvey. 

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το θέμα στο lifo.gr