Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Ο Ντιέγκο άλλαξε τη «γραμμή» τού σημερινού Ριζοσπάστη...

...ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ 

Ο θάνατος του Μαραντόνα είναι από εκείνες τις ειδήσεις που έχουν παγκόσμια απήχηση, οικουμενική! Και, επίσης, είναι από αυτές που γίνονται οπωσδήποτε χτύπημα στην πρώτη σελίδα, ακόμα και εφημερίδων που έχουν δική τους, ξεχωριστή, ματιά στην επικαιρότητα. Όπως ο Ριζοσπάστης, λόγου χάρη, στη δημοσιογραφική λογική τού οποίου δεν χωράνε πρωτοσέλιδα χτυπήματα ειδήσεων που προβάλλονται συνήθως από τον λεγόμενο «αστικό Τύπο». Αλλά σήμερα, ο θάνατος του ποδοσφαιριστή που γοήτευσε την ανθρωπότητα με το ποδοσφαιρικό χάρισμά του, υπάρχει στην πρώτη σελίδα τού Ριζοσπάστη και, μάλιστα, με φωτογραφία –τη μοναδική που δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο. «"Έφυγε" ένας λάτρης του ποδοσφαίρου και του δίκιου» αναφέρει ο τίτλος τού χτυπήματος 

Έκπληξη είναι και η ύπαρξη στην πρώτη σελίδα της Εστίας τού θανάτου του Ντιέγκο, γιατί και σε αυτήν η επιλογή των θεμάτων δεν ακολουθεί την πεπατημένη τού συνόλου του Τύπου. Τίτλος της, «Απεβίωσε ο "θεός" του ποδοσφαίρου»

Από τις υπόλοιπες ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες μόνο δύο δεν είχαν στο πρωτοσέλιδό τους την είδηση. Από τα αθλητικά φύλλα, μόνο στο Φως των Σπορ δεν έγινε πρώτο θέμα η παγκόσμια είδηση της χθεσινής ημέρας.

Στην αγγλόγλωσση έκδοση της Καθημερινής, ο θάνατος του Μαραντόνα αναγγέλλεται με αυτό το σκίτσοΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG: