Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020

Παραπολιτικά-Σαββίδης: Η κόντρα

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν προτίθεται να πουλήσει το Open, με ανακοίνωση του οποίου, και με σχετικό εξώδικο, διαψεύδεται δημοσίευμα των Παραπολιτικών του περασμένου Σαββάτου, σύμφωνα με το οποίο ο ιδιοκτήτης του καναλιού «εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της πώλησης του» και αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα «θα σημάνει και την αποχώρησή του από τον πολυδάπανο χώρο των media». Τα Παραπολιτικά υποστηρίζουν ότι «ο ομογενής επιχειρηματίας εμφανίζεται να μην αξιώνει μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις από όποιον ενδιαφέρεται» και ότι ιδανικό σενάριο για τον επιχειρηματία είναι να έχει γίνει η πώληση έως τον ερχόμενο Μάρτιο και ότι στις συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ των ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος τού Σαββίδη έπεσε το όνομα του Γιάννη Βαρδινογιάννη

Σε δελτίο Τύπου που λάβαμε από το Open, αναφέρεται ότι το κανάλι και η Dimera Media Investments «διαψεύδουν κατηγορηματικά, επιδίδοντας σχετική εξώδικη δήλωση, το απολύτως αναληθές και κακόβουλο άρθρο της εφημερίδας» και ζητούν «άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, ακολουθώντας αυτή τη φορά τη νομική οδό, με εξώδικο προς την εφημερίδα ''Παραπολιτικά'' για το ψευδές και άκρως συκοφαντικό ανυπόγραφο άρθρο»

Τονίζεται ακόμα, ότι η Dimera δεν αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς και «καθιστά σαφές πως συνεχίζει δυναμικά την επενδυτική της δραστηριότητα στον χώρο των media, σχεδιάζοντας παράλληλα την περαιτέρω ανάπτυξή της». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση ακολουθεί: 

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.) και η εταιρεία Dimera Media Investments, μοναδική μέτοχος του πρώτου, διαψεύδουν κατηγορηματικά, επιδίδοντας σχετική εξώδικη δήλωση, το απολύτως αναληθές και κακόβουλο άρθρο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2020 στο ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», «Secret», με τίτλο «Πουλάει και το OPEN ως τον Μάρτιο ο Σαββίδης». Οι εταιρείες OPEN και Dimera Media Investments ζητούν άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, ακολουθώντας αυτή τη φορά τη νομική οδό, με εξώδικο προς την εφημερίδα «Παραπολιτικά» για το ψευδές και άκρως συκοφαντικό ανυπόγραφο άρθρο. 
Η Dimera Media Investments διαψεύδει, επίσης, κατηγορηματικά την ανυπόστατη «είδηση» περί επικείμενης μεταβολής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του τηλεοπτικού σταθμού και καθιστά σαφές πως συνεχίζει δυναμικά την επενδυτική της δραστηριότητα στον χώρο των media, σχεδιάζοντας παράλληλα την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Παλιά αντιπαλότητα

Τα Παραπολιτικά έχουν ασχοληθεί κατά το παρελθόν πολλές φορές με τον Ιβάν Σαββίδη, είτε ως εκδότη είτε ως ιδιοκτήτη τού ΠΑΟΚ. Πολλά δημοσιεύματα φανερώνουν παλιά αντιπαλότητα, η οποία, φυσικά, έχει ευρύτερο μέτωπο και δεν περιορίζεται μόνο ανάμεσα στον μιντιακό Όμιλο και τον ομογενή επιχειρηματία. Πέρσι τέτοιον καιρό έγραφαν ότι ο ομογενής επιχειρηματίας προβληματιζόταν σοβαρά μετά την αποτυχία να εξασφαλίσει την ταινιοθήκη τού Mega -ένας προβληματισμός που γινόταν μεγαλύτερος ύστερα από τις πολλές οικονομικές απώλειες του Open. Αυτό, σημείωναν, κάνει τον Σαββίδη να «επαναπροσδιορίζει τη στρατηγική του μιντιακού ομίλου» και ότι αφήνει «ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για στρατηγικές συνεργασίες με άλλους ισχυρούς του χώρου».

Όπως θυμόμαστε διαβάζοντας το parapolitika.gr, ο Όμιλος των Παραπολιτικών εκτιμούσε ότι  είναι «πάνω από 100 εκατ. ευρώ η ζηµιά Σαββίδη στο Οpen». Λίγους μήνες νωρίτερα η εκτίμηση των Παραπολιτικών ήταν ότι οι ζημιές του Open ήταν πάνω από 50 εκατομμύρια.