Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

Το πρόσωπο που απουσιάζει από το δελτίο Τύπου του Open

Η πληροφορία ότι στο JustThe2 f Us του Open θα είναι οι ίδιοι βασικοί συντελεστές με την προηγούμενη σειρά (παρουσιαστής και τετράδα κριτών), έχει μικρότερο ενδιαφέρον από το ποιο όνομα της ίδιας σειράς δεν περιλαμβάνεται στο δελτίο Τύπου του Open. Αντίθετα, αναφέρεται ως νέο πρόσωπο στην παρέα των παλιών η Λάουρα Καραΐσκου «που θα παρουσιάζει τα δρώμενα στο Celebrity Room», όπως διαβάζουμε. Συνεπώς θα απουσιάζει η Βίκυ Κάβουρα, που έκανε τις παρουσιάσεις των διαγωνιζόμενων, και η οποία στην προηγούμενη τηλεοπτική περίοδο ξεχώρισε –ή προσπάθησε να ξεχωρίσει– με το συχνά πανάλαφρο ντύσιμό της. Σε μια περίπτωση, στο πάνω μέρος φορούσε μόνο κάτι σαν στηθόδεσμο, ή ακριβώς στηθόδεσμο (δεύτερη φωτό), αλλά δεν ξέρουμε αν αυτή η εμφάνισή της πρόσφερε ποσοστά τηλεθέασης ή αφαίρεσε πόντους σοβαρότητας από την εκπομπή. Η οποία σοβαρότητα επλήγη και από κάτι ακόμα. Συγκεκριμένα:

Το περασμένο JustThe2 f Us διακρίθηκε θετικά για κάποιες συμμετοχές (καταπληκτική εκείνη των Κόνι Μεταξά-Τάσου Ξιάρχου, δύσκολα θα προκύψει ξανά ένα τόσο άρτιο, σοβαρό, και ενδιαφέρον ζευγάρι) και αρνητικά γιατί έφτασε στην τριάδα του τελικού ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα, αλλά εντελώς άφωνος, Τρύφωνας Σαμαράς, που παραμέρισε μια σειρά από καλές φωνές. Και αυτό το πέτυχε χάρη στη χοντρή (μέχρι χαβαλέ) πλάκα σε όλα τα επεισόδια, που πιθανόν έδιναν νούμερα τηλεθέασης. Κάθε φορά τον καταψήφιζε η επιτροπή και, περιέργως, τον ψήφιζε το κοινό, γιατί, όπως έλεγε ο παρουσιαστής, ο κόσμος τον ήθελε στην εκπομπή. Είπαμε: για τη χοντρή πλάκα και τον χαβαλέ. Φέτος το μουσικό σόου δεν θα έχει την ίδια χαβαλεδιάρικη παρουσία και ούτε τα εξτρίμ ντυσίματα της Βίκυς Κάβουρα. Για καλό του ή για κακό του.

**Το δελτίο Τύπου το Open που λάβαμε (έχει τίτλο «Καθ' οδόν το J2US»), και το οποίο συνοδεύεται τρέιλερ και από σειρά φωτογραφιών (ανάμεσά τους η πρώτη αυτής της ανάρτησης), αναφέρει τα εξής:

«Το Just The 2 Of Us επιστρέφει στο OPEN και ο Νίκος Κοκλώνης μαζί με την απολαυστική παρέα των κριτών, τη Δέσποινα Βανδή, τη Μαρία Μπακοδήμου, τη Βίκυ Σταυροπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, ετοιμάζονται για την μεγάλη πρεμιέρα, ενώ υποδέχονται στην παρέα τους τη Λάουρα Καραΐσκου που θα παρουσιάζει τα δρώμενα στο Celebrity Room. Μαζί τους λαμπεροί διαγωνιζόμενοι που θα κάνουν αίσθηση, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις στους στο τραγούδι για καλό σκοπό. Το τρέιλερ του σόου είναι στον αέρα του OPEN και σε αυτό ο Νίκος βάζει και πάλι δύσκολα, στους αγαπημένους του κριτές… Με όπλο τους όμως το χιούμορ, όλοι ανταπεξέρχονται στις δοκιμασίες του Νίκου και δείχνουν για ακόμα μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κώστα Καπετανίδη».