Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020

Αλλεπάλληλες δηλητηριάσεις ζώων σε πάρκο και στο κέντρο της Έδεσσας

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Έδεσσας καθώς, μέσα σε διάστημα 6 μηνών, τουλάχιστον 24 σκύλοι βρέθηκαν δηλητηριασμένοι από φόλες. Πρόκειται για αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα που βρέθηκαν νεκρά σε κεντρικά σημεία της πόλης και κυρίως στο πάρκο Κιουπρί. Οι κάτοικοι έχουν σοκαριστεί όχι μόνο από τη βαναυσότητα της πράξης αλλά και από το γεγονός ότι οι δράστες προφανώς λειτουργούν βάσει ενός καλά οργανωμένου και παρατεταμένου σχεδίου.
«Είναι ένα πρωτοφανές γεγονός. Στο παρελθόν μπορεί να είχαμε κάποια μεμονωμένα περιστατικά σε κάποια γειτονιά με ένα θύμα για παράδειγμα, που θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι ο δράστης ήταν κάτοικος της περιοχής. Τώρα όμως το θέμα έχει ξεφύγει», δήλωσε στο ThessToday.gr η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Έδεσσας Κατερίνα Καλτσά.

**Απόσπασμα από ρεπορτάζ του thesstoday.gr. Περισσότερα στοιχεία (από πότε άρχισαν οι δηλητηριάσεις, πώς αντιδρούν φορείς, φωτογραφίες και καταγγελτικό βίντεο, από όπου πήραμε και το στοιγμιότυπο που εικονογραφεί τούτο το θέμα) δείτε εδώ.