Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020

Φίρμα του Ράδιο Αρβύλα

Κώστας Ραπτόπουλος, δημοσιογράφος… Έχει τηλεοπτικό βήμα και από εκεί σχολιάζει την επικαιρότητα –όχι μόνο την αθλητική– με τον οξύ «καταγγελτικό» του λόγο. Όπως ήταν αυτός για τη Μάγδα Φύσσα που πανηγύριζε, είπε, μετά την απόφαση για την εγκληματική οργάνωση, «επειδή πήρε οκτακόσια χιλιάρικα». Χυδαιότητα ανακατεμένη με απόσταγμα από τα φέικ νιουζ που κατακλύζουν το διαδίκτυο. Η ύβρις απασχόλησε ευρύτατα ιστοσελίδες και σόσιαλ –κακώς. Γιατί, τι διαφέρει ο Ραπτόπουλος από τις χιλιάδες τού κυβερνοχώρου που έχουν γνώμη; Και ποιος θα τον ήξερε, πέρα από ένα συγκεκριμένο τοπικό ακροατήριο, αν δεν τον είχε συστήσει στο πανελλήνιο το Ράδιο Αρβύλα, η εκπομπή που στη διαδρομή της μέσω των καναλιών, ψάρευε στιγμιότυπα από το τηλεοπτικό περιθώριο και αναδείκνυε ό,τι πιο ακραία πλακατζίδικο, παρανοϊκό –κάποιες φορές εμετικό–, στο όνομα της πλάκας που πρέσβευε ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα τού χάχανου; Το ίδιο έκανε με τον Στέφανο Χίο, εν πολλοίς άγνωστο πριν γίνει πασίγνωστος (για την πλάκα!) μέσα από την τηλεοπτική Ραδιοαρβύλα. Το ίδιο και με τον Ραπτόπουλο, το ίδιο με πλείστους άλλους. 

Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο γκουγκλ βρίσκεις λίγα από τα πάμπολλα «αφιερώματα» των Αρβύλων στα τηλεοπτικά σόου του. Τον παρουσίασαν να βγαίνει από τα ρούχα του, να ωρύεται, να πετάει αντικείμενα, να βρίζει, να λέει «θα μου κλ… τα @ρχίδι@», να γαβγίζει μιμούμενος σκύλο, να περιχύνεται ολόκληρος με μέλι! Και μετά από κάθε παρουσίαση, το παρεάκι πέθαινε στο γέλιο για να πείσει ότι έκανε καλή δουλειά. 

«Πρόταση» του Ράδιο Αρβύλα είναι ο Ραπτόπουλος. Γι’ αυτό και η χυδαιότητά του για τη Μάγδα Φύσσα (και μετά η συγγνώμη του) ταξίδεψε τόσο μακριά στο Διαδίκτυο. Ενώ, σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα μπορούσε να κάνει βήμα. Δημιούργημα των περίφημων πλακατζήδων είναι η δημοσιότητα του Ραπτόπουλου και πολλών άλλων που έγιναν, από την παρέα του Κανάκη, «φίρμες». Για πλάκα...