Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

Οι Άγριες Μέλισσες δεν έχουν φινάλε...

ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ – ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΘΑΡΣΗ – ΩΣ ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ... ΓΟΥΣΤΕΡΝ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ  

Τα σάιτ προηγούνται των εξελίξεων στις Άγριες Μέλισσες που είναι μία από τις ξεχωριστές τηλεοπτικές επιτυχίες της δεκαετίας. Με σπόιλερ (τι καινοφανής λέξη και αυτή στη δημοσιογραφία!) έχουν αναγγείλει πολύ

πριν τα δούμε στην οθόνη, την απόπειρα αυτοκτονίας τού Μελέτη, την εγκυμοσύνη της Δρόσως, τον φρικτό θάνατο του Κλεομένη (ίσως η καλύτερα παιγμένη σκηνή της σειράς), το τέλος του Θωμά, τον άδικο θάνατο της Θεοδoσίας, τον βασανισμό της Ελένης από τον αδυσώπητο διευθυντή των φυλακών και άλλα. Προφανώς η παραγωγή αφήνει  να διαρρεύσουν διάφορες καταστάσεις των μελλούμενων στο σίριαλ και αυτό δεν γίνεται ομοιόμορφα προς όλα τα Μέσα που ενδιαφέρονται, αλλά αποσπασματικά σε σάιτ, εκπομπές και έντυπα. Άλλες εξελίξεις δίνει σε ένα, άλλες σε άλλο, αλλά σχεδόν ποτέ κάτι λανθασμένο που δεν πρόκειται να συμβεί. 

Πάντως, αν κάποια Μέσα ψάχνουν να βρουν ποιο θα είναι το τέλος της ιστορίας ματαιοπονούν. Γιατί τέλος δεν υπάρχει· δηλαδή δεν υπάρχει προς το παρόν. Τα ακούσαμε σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών (Ντέπυ Γκολεμά) το μεσημέρι του Σαββάτου η εκ των σεναριογράφων της σειράς Μελίνα Τσαμπάνη (τη γράφει με τον σύζυγό της, Πέτρο Καλκόβαλη). Η Μ.Τσ. είπε ότι η αρχική ιδέα για τις Μέλισσες υπήρξε πριν από τρία χρόνια σαν... γουέστερν στον  θεσσαλικό κάμπο και αργότερα εξελίχθηκε σε αυτό που προβάλλεται σήμερα. Απέδωσε την επιτυχία των Μελισσών στην υψηλή απόδοση του συνόλου των συντελεστών και απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει η σειρά, υπό κανονικές συνθήκες, και τρίτη τηλεοπτική  περίοδο. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν υπάρξει νέα καθυστέρηση λόγω της πανδημίας και διακοπούν για κάποιο διάστημα τα γυρίσματα. Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για το φινάλε της σειράς γιατί δεν το γνωρίζουν ούτε οι σεναριογράφοι της. Υπάρχει μόνο μια κατεύθυνση στο μυαλό τους, αλλά τίποτα οριστικό. Άλλωστε αυτό συμβαίνει συνήθως στις σειράς μυθοπλασίας, όπως είχαμε γράψει παλιότερα εδώ, στο Harddog, αναφέροντας το παράδειγμα της επιτυχημένης σειράς Ψίθυροι Καρδιάς (σκηνοθεσία Μανούσος Μανουσάκης, σενάριο Ειρήνη Ριτσώνη-Μπομπόλου, Σταύρος Αβδούλος). Πάντως, η Μελίνα Τσαμπάνη διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει κάθαρση στην ιστορία, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα σειρά που ετοιμάζει για το Mega, το οποίο μπαίνει στη μυθοπλασία για να έχει πιο δυνατή παρουσία στον ανταγωνισμό.