Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020

Ο Κακαουνάκης θα έβγαζε τέτοιο πρωτοσέλιδο στο δικό του Καρφί;

Το Καρφί κάτω από το λογότυπό του αναφέρει –και σωστά κάνει– ότι ιδρυτής του είναι ο Νίκος Κακαουνάκης. Βαρύ όνομα, σημαντικό και το παρελθόν της εφημερίδας. Όμως, η ουσία είναι άλλη: αν και πόσο διαφορετικό θα ήταν το Καρφί σε ρεπορτάζ, θεματολογία κ.λπ. ζώντος του Κακαουνάκη και αν ο ιδρυτής του θα έβγαζε εφημερίδα με το σημερινό πρωτοσέλιδο. Ένα πρωτοσέλιδο με οκτώ θέματα (περιλαμβανομένης της προβολής του ενθέτου), εκ των οποίων κανένα για την ιστορική δικαστική απόφαση που ανακοινώθηκε μόλις πριν από τέσσερις μέρες. Πιθανόν, το Καρφί θα είναι η μοναδική (ή μια από τις ελάχιστες) πολιτική εφημερίδα του Σαββατοκύριακου που ουδεμία αναφορά έχει για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των πρωτεργατών της. Εκτός αν θεωρεί ότι την καλύπτει το ένα σημείο από τα περιεχόμενα στο βασικό της θέμα («Ξηλώνουν τον Τσίπρα»), όπου αναφέρει: «Καταλύτης οι αποκαλύψεις Κοντονή για το ''ξέπλυμα'' της ναζιστικής συμμορίας»).

Αυτό το «πιθανόν θα είναι η μοναδική του Σαββατοκύριακου» δεν ισχύει για τις σαββατιάτικες πολιτικές εβδομαδιαίες εκδόσεις. Γιατί όλες έχουν από μία, έστω, αναφορά: είτε ελάχιστη (Άποψη), είτε ελαφρώς μεγαλύτερη (Παρασκήνιο), είτε σε δεύτερο θέμα μετά το βασικό τους (Φιλελεύθερος, Παραπολιτικά), είτε πρώτο (Δρόμος της Αριστεράς).

Το Καρφί –που μνημονεύει πρωτοσέλιδα τον ιδρυτή του– συνέχισε και σήμερα να ανακυκλώνει εμμονικά τη θεματολογία του, λες και το ένα φύλλο αντιγράφει το άλλο και δεν συμβαίνει τίποτε άλλο.

**Η σελίδα του Harddog στο facebook (για «Μου αρέσει», αν σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε») είναι εδώ