Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020

Απάντηση Χατζηνικολάου (και) σε Χουδαλάκη, στον «αέρα» τού Real

«ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΓΚΙΑ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΑΝΑΚΗ «ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ» – ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ 

Υπερασπίστηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για τη γνωστή δήλωσή του που προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις. Το έκανε στην εκπομπή του στον Real fm, την Τετάρτη, το επανέλαβε και σε εκείνη της Πέμπτης μια και,
όπως σημείωσε, «ερέθισα πολλούς από εσάς με όσα είπα». Προηγουμένως σημείωσε ότι ο βουλευτής είπε το αυτονόητο, «μην τον αποθεώσουμε κιόλας ότι είπε καμιά σοφία, είπε ότι πρέπει να φτιάχνουν σωστό βιογραφικό όσοι ψάχνουν δουλειά και να αναζητούν μέσω διαδικτύου τις ευκαιρίες και όχι κάνοντας ουρές έξω από τα πολιτικά γραφεία».

Ο Ν.Χ. ανέφερε ότι «πυροβόλησαν» τις δηλώσεις με βάση τις ερμηνείες που δίνουν τα στελέχη τού Σύριζα και όχι με βάση όσα ο ίδιος είπε, και, κατά κάποιο τρόπο, απάντησε από τον ραδιοφωνικό «αέρα» σε έναν δικό του συνεργάτη, και επιτελικό στέλεχος του σταθμού: «Τώρα ξεκίνησε καινούργιο παραμύθι, το άκουσα και από τον Γιώργο Χουδαλάκη το πρωί. Δεν δικαιούται, λέει, να τα λέει αυτός (σημείωση: ο Κυρανάκης). Γιατί ρε μάγκες δεν δικαιούται να τα λέει αυτός; Γιατί, λέει, είναι του κομματικού σωλήνα. Αυτοί που του κάνουν κριτική ποιου σωλήνα είναι; Είναι το επιστημονικού σωλήνα; Έρχονται από την ακαδημαϊκή κοινότητα; Δεν είναι στελέχη του Σύριζα αυτοί που του την πέσανε».

Και συνέχισε με το σκεπτικό του: «Δικαιούται να τα λέει. Γιατί ούτε κληρονόμος είναι –από μια λαϊκή οικογένεια προέρχεται. Και τα κατάφερε  μόνος του και εκλεγμένος είναι σε όλες τις θέσεις που κατέλαβε στη διαδρομή του. Και στη νεολαία της ΝΔ και στη νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της οποίας ήταν πρόεδρος». Τελειώνοντας χαρακτήρισε «μεγάλη μαγκιά» του Κυρανάκη τη δήλωσή του επειδή «θα έχει κόστος από αυτά που λέει, γιατί στέλνει σήμα στους ψηφοφόρους ότι δεν θα τους κάνει ρουσφέτια».

Τι είχε πει Χουδαλάκης 

Δυο περίπου ώρες πριν, στην εκπομπή που έχει 8-10 το πρωί με τον Ιωσήφ Καλαμαράκη, ο Γιώργος Χουδαλάκης αναφέρθηκε (όπως και την Τετάρτη) στη δήλωση Κυρανάκη: «Όταν έχουν φύγει 500 χιλιάδες Έλληνες για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό, προφανώς ξέρανε να γράφουν τα βιογραφικά τους. Και δουλειές βρήκανε και την ψάξανε όπως έπρεπε». Ανέφερε ότι προφανώς το να ψάχνουν οι άνεργοι για δουλειά συμβαίνει, συνέβαινε πάντα, και πρόσθεσε: «Ας το πει όμως κανένας άλλος. Όχι κάποιος που στα 26 του έχει προταθεί για βουλευτής, ευρωβουλευτής και έχει υπάρξει πρόεδρος του ΕΛΚ (σημείωση: της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος). Ας μιλήσει κάποιος που δεν είχε επαφή με τον κομματικό σωλήνα, δεν ήταν παράγωγο ενός συστήματος το οποίο καταγγέλλεις. Δηλαδή τι καταγγέλλει; Το ρουσφέτι των κομμάτων ένας άνθρωπος που προέρχεται από τα κόμματα –και αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό, αλλά ασ' το να το πει κάνας άλλος που τα κόμματα τα είχε απέναντι και τον δέρνανε».

«Στον Real Δεν υπάρχει διευθυντικό δικαίωμα»

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, απαντώντας σε μήνυμα ακροατή, προφανώς με θέμα όσα γράφτηκαν πιο πάνω –με την αναφορά του στον Χουδαλάκη– είπε ότι στον Real δεν υπάρχει κεντρική γραμμή ούτε διευθυντικό δικαίωμα. «Μπορεί να λέει τη δική του άποψη ο Χουδαλάκης, τη δική μου εγώ, τη δική του ο Μπογιόπουλος, τη δική του ο Παπαδόπουλος το μεσημέρι στο δελτίο». Και επανέλαβε ότι ο Real fm είναι πολυφωνικό ραδιόφωνο και εκεί, είπε, οφείλεται η διαφορά του από τα άλλα ραδιόφωνα.