Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ομίχλη...

ΜΑΚΑΡΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΝΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΚΕΙ ΓΚΡΕΜΟΣ

Το κοντέρ ανεβαίνει, η Αττική το σπάει. Πάει να πιάσει τελική με τρομακτική επιτάχυνση: 210 κρούσματα την Τρίτη ΜΟΝΟ στην περιφέρεια-μαμούθ της υδροκέφαλης Ελλάδας. Πράγμα που σημαίνει πως αυξάνονται γύρω μας (στα λεωφορεία, στα σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές, στα φαρμακεία, στα καφέ, στα γραφεία –παντού) οι πιθανοί ασυμπτωματικοί που δεν τους ξέρουμε. Όλοι μας «ύποπτοι», όλοι μας εν δυνάμει (δια)σπορείς του ιού. ΟΙ ΜΕΘ γεμίζουν σαν κλεψύδρα με φαρδύ λαιμό. Τα ελεύθερα κρεβάτια είναι ελάχιστα και όποιος προλάβει

Οι κήρυκες για χρήση μάσκας, για περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς, για ενίσχυση των νοσοκομείων κ.λπ., επαναλαμβάνουν σαν από κασέτα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, τις νουθεσίες τους, που είναι χρήσιμες, αλλά χαμένα λόγια πια. Όσοι ήταν να πεισθούν πείσθηκαν, όσοι έχουν οχυρωθεί πίσω από την μπετόν άρνησή τους δεν θα αλλάξουν άποψη –έδεσε το τσιμέντο. Και αυτοί με τη σειρά τους, σαν από κασέτα, μηρυκάζουν τις απόψεις τους, τις επιστημοφανείς θεωρίες τους, τις φέικ «πληροφορίες» τους, τις εξισώσεις τους του covid-19 με την απλή γρίπη, τις φεϊσμπουκικές ιστορίες για παγκόσμιες κυβερνήσεις, που τις καταναλώνουν με βουλιμία και μετά τις αναπαράγουν. 

Από εδώ εμείς, από εκεί οι άλλοι. Μια κοινωνία διχασμένη οδεύει προς σκοτεινό μέλλον μέσα από την ακινησία τής ομίχλης που δεν λέει να αραιώσει –και όχι μόνο στα υγειονομικά. Μακάρι πίσω από την πυκνή καταχνιά να μη χάσκει γκρεμός.

Διον. Βραϊμάκης

**Η σελίδα του Harddog στο facebook (για «Μου αρέσει», αν σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε») είναι εδώ