Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Άποψη στο «Πιτσιρίκος»: «Η Αττική τελευταίο οχυρό που έχει απομείνει σε αυτούς που τρομοκρατούν...»

«Δίνουν την εντύπωση ότι, αν τελειώσει η πανδημία, θα πάθουν κατάθλιψη»  – Ο Τραμπ που δεν καταστέλλει τις αριστερές διαδηλώσεις, αλλά που «απονείμει τα εύσημα στους αστυνομικούς που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ύποπτο για τον φόνο ενός ακροδεξιού»

Είναι ένα κείμενο θυελλώδες, μακροσκελές –τρικυμία θεμάτων, που αρχίζουν από την αμερικανική πολιτική και φτάνουν έως τις ζαργάνες και τα μελανούρια στα βρετανικά νησιά!  Πρόκειται για κείμενο τακτικού
αναγνώστη, από αυτούς που αρθρογραφούν («επιστολογραφούν») στο σάιτ τού «Πιτσιρίκος». Ένα κείμενο χιλίων τετρακοσίων λέξεων που περιλαμβάνει πάρα πολλά για τον Τραμπ (δεν τα λες εναντίον Τραμπ, κάθε άλλο), αρκετά για τη φτώχεια στη Βρετανία, αναφορές για την ανεργία η οποία ψήλωσε με τον κορωνοϊό και στοιχεία για την κατακόρυφη αύξηση των προσφερομένων γευμάτων στο Λονδίνο κατά το λοκντάουν. Ακόμα διαβάζεις κάποια σχόλια για την αναγκαιότητα των  Ραφάλ, μαθαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα στέγης στο Λος Άντζελες (που το εγκαταλείπει ο κόσμος) και βρίσκεις αναφορές για τα βρετανικά νησιά όπου «το άσχημο είναι ότι θα αρχίσει και η ψύχρα σιγά σιγά», αλλά, πάντως, «τη Δευτέρα ήταν πολύ καλά στη δαντελένια ακρογιαλιά», όπου υπήρχαν «μελανούρια, καλόγριες και ζαργάνες να κολυμπούν κόντρα στον βοριά».

Από αυτές τις χίλιες τετρακόσιες λέξεις οι τελευταίες περίπου 170 αναφέρονται στις μάσκες στην Ελλάδα και θέτουν το ερώτημα «γιατί να φορούν τα παιδιά μάσκες σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, όταν ουσιαστικά διασπορά του κορωνοϊού έχουμε μόνο στην Αττική;». Και από όλο το εκτενές κείμενο με τα πολλά θέματα, ο Πιτσιρίκος, βρήκε να βάλει τίτλο: «Σχεδόν ανύπαρκτη -πλην Αττικής- η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα». Εξαιρετική δημοσιογραφική αξιολόγηση!

Θα μπορούσε, βέβαια, να χρησιμοποιήσει κάτι πολύ πιο δυνατό ως τίτλο ή έστω υπότιτλο. Κάτι από την καταπληκτική κατάληξη της επιστολής-άρθρου που αναφέρει: «Η Αττική είναι το τελευταίο οχυρό που έχει απομείνει σε όλους αυτούς που τρομοκρατούν καθημερινά τον κόσμο. Μερικές φορές δίνουν την εντύπωση ότι, αν τελειώσει η πανδημία, θα πάθουν κατάθλιψη».

Τα περί Τραμπ 
(Διαβάστε τα, προσέξτε τις λεπτομέρειες)

Από όσα αναφέρει ο αναγνώστης τού «Πιτσιρίκος», έχει ενδιαφέρον να σταχυολογήσουμε μερικά σχετικά με τον Τραμπ –ώστε να καταλάβουμε, περίπου, πού το πάει:

** «Πιτσιρίκο, ο Donald Trump υποστήριξε ότι ο Joe Biden έπαιρνε ναρκωτικά για να τα βγάλει πέρα στα debate για το χρίσμα των Δημοκρατικών, όπως γράφει ο Guardian. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Fox News, ο Αμερικάνος πρόεδρος ισχυρίστηκε για τον αντίπαλό του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ότι “υπάρχει η πιθανότητα να έπαιρνε ναρκωτικά για να φέρει σε πέρας τα debate, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να ολοκληρώσει ούτε μία πρόταση (…) Tα σχόλιά του έγιναν λίγες μέρες μετά τη διάψευση του γιου του Donald Trump Jr ότι πήρε κοκαϊνη πριν μιλήσει στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων»
(Ακολουθούν και άλλα σχετικά με όσα υποστηρίζει ο Πρόεδρος για τον αντίπαλό του –αλλά τίποτα για όσα ο αντίπαλος λέει για τον Πρόεδρο).

**«Στη συνέντευξη του στο Fox News, ο Αμερικάνος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα μπορούσε να καταστείλει τις αριστερές διαδηλώσεις πολύ γρήγορα και εύκολα, αλλά δεν θα το κάνει• ωστόσο, είχε στείλει ομοσπονδιακούς πράκτορες στο Πόρτλαντ και είχε απονείμει τα εύσημα στους αστυνομικούς που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ύποπτο για τον φόνο ενός ακροδεξιού». (Προσέξτε την αντιδιαστολή: ο Τραμπ δεν καταστέλλει τις αριστερές διαδηλώσεις, αν και θα μπορούσε, αλλά δίνει εύσημα σε αστυνομικούς που σκότωσαν έναν ακροδεξιό).

** «Ο Trump είναι γνωστός για να την απέχθεια του προς τα ναρκωτικά, αλλά η πολιτική του άνοδος ευνοήθηκε από την αγάπη του για την Coca Cola diet και το junk food (πρόχειρο φαγητό από φαστφουντάδικα)».

** «Εκνευρισμένος από τη φημολογία για τη σωματική και πνευματική του υγεία, ο Trump διέψευσε τις φήμες ότι νοσηλεύτηκε στην Ουάσινγκτον μετά από μία σειρά από μίνι εγκεφαλικά τον Νοέμβριο του 2019».

(Και επειδή μπορεί να υποστηριχθεί ότι η επιλογή αποσπασμάτων δεν δίνει το πραγματικό νόημα –και αδικεί το κείμενο δείτε εδώ, αν το θελήσετε, ολόκληρο το κείμενο)

**Η σελίδα του Harddog στο facebook (για «Μου αρέσει», αν σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε») είναι εδώ